Çanakkale’de sürdürülebilir gelecek için önemli adımlar Çanakkale’de sürdürülebilir gelecek için önemli adımlar

Bu denetimlere Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan da katıldı. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında hazırlanan "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkındaki Yönetmelik" ve "Zirai Mücadele Alet ve Makinaları Hakkındaki Yönetmelik" çerçevesinde, Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Bu kapsamda, bitki koruma ürünlerinin satışının yapıldığı bayiler ve tarımsal alanlar titizlikle incelendi.

Müdür Türkarslan Denetimlerde Bizzat Yer Aldı
Çanakkale’de gerçekleştirilen denetimlerde, Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan bizzat yer aldı. Türkarslan, bitki koruma ürünleri bayilerinde son kullanma tarihi geçmiş ve yasaklanmış etken maddeli ürünleri kontrol etti. Ayrıca, karekodlu satış sistemi ile ilgili yönetmelik hükümlerine uygunluk denetimlerini gerçekleştirdi. Denetimlerde, ürünlerin depolama koşulları, etiket bilgileri ve kayıt sistemleri de detaylı olarak incelendi.

Çanakkale merkezinin yanı sıra il genelinde devam edecek olan bu denetimler, tarım ürünlerinin güvenli kullanımını artırmayı hedefliyor. 
 

Muhabir: Şahver Banu Çağlak