29. Ahilik Haftası Etkinlikleri Mevlid-İ Şerif ve Ahi İkramı İle Sona Erdi (VİDEO) 29. Ahilik Haftası Etkinlikleri Mevlid-İ Şerif ve Ahi İkramı İle Sona Erdi (VİDEO)

Hayatımızdaki yeri giderek artan ve günün her anında takip ettiğimiz Sosyal Medya ile birlikte kaybolmaya yüz tutan Gazete Okuma geleneğini yeniden arttırmak ve yerel basını güçlendirmek amacı ile Boğaz Medya tarafından   başlatılan geleneksel gazete dağıtımı  gerçekleştirildi.  Her Cumartesi olduğu gibi bu hafta da gazete dağıtımı yaparak vatandaşları gelişmelerden  haberdar eden 8 yaşındaki Yalın Ali Akın’ın sesi yine Çanakkale sokaklarında yankılandı. ‘Yazıyor… Yazıyor… Sosyal medyayı bırak, gazeteye bak’ diyerek Boğaz gazetesini sokak sakinlerine ve ziyaretçilere dağıtan Yalın Ali Akın, sosyal medyanın gerçekliğine de vurgu yaptı. 
90’lı yıllarda dağıtılan gazete  köpürlerini çantasına koyarak sokak sokak gezen Yalın,  hem gazete dağıtıyor hem de manşetleri okuyarak vatandaşların gazetelere dikkat çekmesini sağlıyor. Sosyal medya yerine vatandaşların daha gerçekçi haberlere ulaşması için Gazeteleri okumalarını tavsiye eden Yalın Ali Akın “Son yıllarda, sosyal medya hayatımızda daha çok yer edinmeye başladı. Sosyal medya hesapları çoğalırken yalan yanlış haberler de yapılmaya başlandı. Bu nedenle gerçeği yalanından ayrıt edilmesi zor olan  sosyal medya ortamından vatandaşları uzaklaştırmak, gerçek haberlere ulaşmasını sağlamak amacı ile her hafta sonu yerel basına ve gazetelere dikkat çekmek amacı ile gazete dağıtıyorum. Her Cumartesi devam edeceğim bu proje ile herkese  gazete okutacağım. Dolayısı ile  ‘Sosyal Medyayı Bırak, Gazeteye Bak!’ diyerek sokak sokak geziyor, vatandaşları gerçek haberlerin yazıldığı gazetelere yönlendirmeye çalışıyorum.” dedi. 
 

Muhabir: Cuma Deren