Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından beklenen sağanak yağış, bugün Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde etkisini gösteriyor. Aniden bastıran yoğun yağış, kısa süre içerisinde sokakları su altında bıraktı. İlçenin birçok noktasında yaşanan su baskınları nedeniyle araçlar sulara gömüldü, ulaşımda aksamalar meydana geldi. Araçlar Suya Gömüldü Sağanak yağış, Gelibolu’da cadde ve sokakları adeta nehre dönüştürdü. Özellikle alçak kesimlerde su seviyesi hızla yükselirken, park halindeki araçlar suya gömüldü. Sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazı araç sahipleri araçlarını kurtarmak için çaba sarf etti. İlçe genelinde su tahliye çalışmaları sürerken, belediye ekipleri sel baskınlarına karşı müdahalelere devam ediyor.

Vatandaşlar Uyarıldı

Survivor Yarışmacısı Oyuncu Hasan Yalnızoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı (VİDEO) Survivor Yarışmacısı Oyuncu Hasan Yalnızoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı (VİDEO)

Yetkililer, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını önerdi. Özellikle alçak kesimlerde yaşayanlar için riskin devam ettiği belirtiliyor. Meteoroloji’den Yeni Uyarılar Meteoroloji, Çanakkale ve çevresinde sağanak yağışın gün boyu devam edebileceğini ve su baskınlarına karşı tedbir alınması gerektiğini duyurdu. Gelibolu ve diğer ilçelerde olumsuz hava koşullarının birkaç gün daha etkili olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi