Çanakkale’de eğitimde kalite incelemesi yapıldı Çanakkale’de eğitimde kalite incelemesi yapıldı

. Bir festival haberi de ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’ndan geldi.  Erenoğlu Ekim ayında Üniversite-Kent festivali yapılacağını belirtti. 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Moderatör Zeynep Sıla Benli moderatörlüğünde  Müzik Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen  ‘Müzikçe Söyleşiler’ programının konuşu oldu.  Üniversitedeki çalışmalarla ilgili bilgiler veren Erenoğlu, Ekim ayında Üniversite-Kent Festivali yapılacağını da duyurdu.  Projelerin ve çalışmaların detaylı bilgilerini veren ÇOMÜ Rektörü Cüneyt Erenoğlu, projelerin hangi aşamada olduğunu da belirtti. 
Programın başında Müzik hayatı ile ilgili  sorunun yöneltildiği Rektör Erenoğlu  “Ben de çok isterdim en azından amatör bir şekilde enstrüman çalmayı. Ama şartlar çok fazla el vermedi.  Ama ben çocuklarımın bir enstrüman çalmasını isterim. Bir de aynı zamanda spor yapmalarını isterim.  Ben müziği daha çok hobi olarak dinlemeyi tercih ediyorum.  Özellikle yolculuklarda, dinlenme zamanlarımda müzik dinleyerek geçirmeyi daha çok seviyorum.  Çok fazla televizyon seyretmiyorum hatta hiç alışkanlığım yok diyebilirim.  Ama müzik dinlemek ruhu dinlendirmenin en kolay ve etkili yoludur diyebilirim” dedi. 
Anafartalar Kampüsündeki Son Gelişmeler
Eğitim Binaları, spor salonu ve kültür merkezi ile çalışmaların devam edildiği Anafartalar Kampüsünün hangi aşamada olduğunu ve ne zaman biteceği ile ilgili  açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu “Fakültesi Üniversitemizin ilk yerleşkesi ve metrekare olarak da merkezdeki  en büyük alanımız.  Ancak şu anda üç dört tane akademik bölüm  farklı alanlarda faaliyet gösteriyor.  Fakültede eskiden 3 blok vardı.  Orası önceki Rektör Hocamız bir kurul kapsamında, Süleyman Demirel Kültür Merkezi  yıkılarak tamamı farklı bloklar haline getirildi.  Bence Eğitim Fakültesi şu anda gem modern binası hem de derslikleri ile çok önemli bir eğitim alanı oldu. Bir de spor merkezimiz var. Bir de E bloğumuz var ve fakültemiz hala aktif olarak devam ediyor.  Tabi oradaki en büyük sorun çevre düzenlenmesi.  Öğrencilerimiz de bu konuda yıllardır şikayetçi.  Temel hedefimiz inşaat dahil, Mart-Nisan aylarında  anahtar teslimi yapmak.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesi inşallah,  çevresiyle, binalarıyla, donanımıyla, çok amaçlı kültür merkezimizle  iyi gidiyor. Normalde  Haziran ayı sonunda teslim süremiz geliyor” dedi. 
Üniversite Kent Festivali Yapılacak
Üniversitede yapılacak etkinliklerle ilgili de bilgiler veren ve kentteki kurumlar ile birlikte, Ekim ayında Kent-Üniversite festivali yapacaklarını da dile getiren Rektör Cüneyt Erenoğlu “Hocalarımız, ekibimiz, yönetimimiz  tüm bilimsel etkinliklere  kendi aranızda destek oluyorsunuz ama  Yerel yönetimlerden de Belediyelere, il genelindeki kamu yönetimlerine de iş düşüyor.  Bizim de uygulama paydaşları olarak  çok etkileyici bir takvimimiz var.  İlerleyen tarihlerde yine 11-13 Ekimde  Üniversite –Kent festivali yapacağız.  O festivalde Sahne Sanatları Fakültemizin de çok sayıda etkinliği olacak. Bu festivalimizde hem sanatsal hem de bilimsel bir çok programı kentteki kurumlarla birlikte yürüteceğiz” dedi. 
Yapılan söyleşi ile Moderatör Zeynep Sıla Benli’nin sorularını cevaplandıran Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’na teşekkür plaketi takdiminin ardından program sona erdi. 
 

Muhabir: Cuma Deren