Çanakkale’de hava birden soğudu! Çanakkale’de hava birden soğudu!

Partisinin İl Başkanları toplantısı için Çanakkale’ye gelen ve Şehitler Abidesine çelenk bırakarak programına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Özgür Özel, daha sonra Belediye Binası önündeki 100. Yıl meydanında gerçekleştirilen mitingde halka seslendi. Genel Başkan Özel’in hedefinde ise hükümetin ekonomi politikası ve son günlerde yaşanan kadın ve çocuk cinayetleri oldu. 
Coşkulu kalabalık önünde konuşma yapan ve sözlerine Çanakkale ziyareti ile ilgili duyguları ile başlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha sonra ekonomi politikaları ve asgari ücert ile emeklilerin durumuna değindi. Özel “Cumhuriyetin ilk 25 yılında yapılanlar, Cumhuriyetin son 25 yılında tüketildi ve yıpratıldı. İçi boşaltılarak kimi hedef gösterildi, kimi ortadan kaldırıldı.  Aşı üreten hıfzıssıhhayı kapattılar,  bu memlekete ne büyük bir eksiklik yaşattıklarını hep beraber gördük.   Orduyu kumpas davaları ile perişan ettiler, Onurla görev yaptığımız Türkiye Büyük Millet Meclisini işlevselleştirmek ve bir kişinin aldığı kararları denetlenmeden uygulandığı, felaketlere yüce meclisin bile engel olamadığı  bir sürece Türkiye’yi sürüklediler.   Birisi ‘En iyi ben bilirim’ dedi veya ‘Damadım yapar’ dedi.  Pandemiden çıkarken bütün dünya enflasyonu zorlamak için faizleri çıkarttı, 3’te gördüğü enflasyona karşı Avrupalı faizi 7 yaparak durdurdu.  Ama biz faiz sonuç değil sebeptir dedik  bütün dünya bir yana giderken ‘Ben bilirim’ diyen yüzünden  enflasyonu resmi rakamlara göre yüzde 80, ama bağımsız kuruluşlara göre yüzde 150’lere kadar çıkardılar.  Bugün yaşanan enflasyonun, türk parasının değersizliğinin yegane sebebi, meclisi dışlayan,  akılı dışlayan, bilimi dışlayan,  ‘Ben bilirim’ diyen anlayışın yaşattığı ekonomik felakettir.  Seçime kadar enflasyon olsun,  tedbir alınmasın, millet felaketin farkına varmasın , para bol dolaşsın dediler  seçimden sonra Mehmet Şimşek’i getirdiler.  Mehmet Şimşek göreve geldiği Haziran 2023’te vatandaşın Bankalara borcu 720 milyardı.  Şu anda bu borç1.6 trilyon lira. Yani bir yılda yüzde 122 artmış.  Vatandaş alım gücünün kalmadığı ortamda, mutfak alış verişini dahi kredi kartı ile yapıyor” ifadelerini kullandı. 

Bu eli havada bırakmayın
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kadın cinayetleri ve İstanbul sözleşmesine de değindiği konuşmasında “Tüm Türkiye Narin’e ağlarken ilk günde  ensesindeyiz, katiller yakalanacak, ensesindeyiz diyenler artık konuşmuyor bile. Şimdi Şırnak’ın İdil İlçesinde  Yatılı Kuran Kursunda 2 çocuk 3 gündür kayıp.  Yüreğimiz ağzımızda haber bekliyoruz. AK Parti iktidarının bu güne kadar yaptığı en iyi iş  şüphesis İstanbul sözleşmesine Türkiye’nin İstanbul’da ev sahipliği yapması. Ardından Meclisteki tüm partilerin birlikte imza atmasıydı.  İstanbul Sözleşmesi kadına şiddete karşı sözleşmedir. Cinsiyet ayrımcılığına karşı sözleşmedir. Çocuğu koruyan sözleşmedir. Mecliste alkışladık, birlikte oy verdik. Ama Tayyip Bey seçime giderken, birilerine söz verdi diye  o sözleşmeden haksızca, hukuksuzca  meclisi tanımadan bir gecede tek imzayla çıktı. Hukuken çıkmadı ama çıkmış gibi davranıyor.  Esasen ne yapıyor biliyor musunuz? Devleti kadınların arkasından, devleti çocukların arkasından çekiyor.  Hatırlarsanız Kapkaççılar kol gezerdi, cezası bir yıl olduğu için bir kapıdan girip diğer kapıdan çıkardı. Hepimiz isyan ettik ve  dedik ki kapkaç esnasında sürükleme olursa yağmaya girer 5 yıl yatar dedik. Hele Planlı yapılırsa nitelikli yağmaya girer 15 yıl yatar dedik ve kapkaçlar kesildi.   Şimdi irade gösterip göstermeyeceğimizi konuşacağız.  O gün kapkaççılara yaptığımız gibi bugün de kadın cinayeti, çocuk cinayetlerini işleyenlere karşı ‘bir daha size gün ışığı göstermeyeceğiz’ dersek, hep birlikte İstanbul sözleşmesine tekrar dönersek, gerekli kararlılığı gösterirsek, bıçak gibi kesilmese de  çok azalacak ve zamanı gelince yok olacak.   Ben elimi bir kadın daha katledilmesin diye kaldırıyorum, bu elimi Narin’ler, Enes’ler ölmesin diye kaldırıyorum.  Bu eli tutarsanız kadın cinayetleri durur.  Bu eli havada bırakırsanız bütün cinayetlerden siz sorumlusunuz.  Bu el kadınların onurlu elidir havada bırakmayın.  Buradan tüm partilerin kadın kollarına sesleniyorum  hadi gelin birlik olalım ve İstanbul Sözleşmesine geri dönelim.  Bu katillerin burnundan fitil fitil getirelim” dedi. 

Yine o mesajı alacaksınız

Özel, seçimleri kaybetmeyeceklerini de dille getirdiği konuşmasında iktidar vurgusu yaparak “Size söz vermiştim  ve demiştim ki ‘Nasıl Ecevit 1970’lerde  Cumhuriyet Halk Partisini doğru tarif eden,  sorunları gören, çözüm önerilerini  halkın anlayacağı dilden konuşan, dünyada esen rüzgarları da arkasına alan yönetim anlayışı ile  girdiği ikisi yerel, ikisi genel  seçimde partisini birinci çıkardıysa  söz veriyorum biz de bu genç ekibimizle  artık seçim kaybetmeyeceğiz’ demiştim. 31 Mart Akşamı daha saat 7 olmadan, yani Çanakkale’de sandıklar daha kapandıktan 2 saat geçmeden  eskisi gibi bir mesaj almadılar ve biz sandık görevlilerine önceki seçimlerde olduğu gibi ‘İktidar partisinden kötü haberler alacaksınız, moralinizi bozmayın, sandıkları terk etmeyin ve ıslak tutanakları kaybetmeyin’ mesajı atmadık. O gün şu meajı attık ‘Arkadaşlar, demokrasi kahramanı sandık görevlilerimiz,  birazdan Türkiye’nin dört bir yanından çok güzel haberler alacaksınız sevinip de  sandıları terk etmeyin ıslak tutanakları getirmeden evinize dönmeyin’ diye mesaj attık.  Bu mesajı yine alacaksınız.  Artık ana muhalefet değil, birinci parti olmayı  ve bu milletin yüzünü güldüren parti olmayı  başaracağız” dedi.

Muhabir: Cuma Deren