İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren toplantının açılış konuşmasında; “Türkiye de ilk ve tek Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği olan Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliğinde 34 üretici bulunmaktadır. Bu üreticilere ait 2303 adet büyükbaş hayvan ve 26 üreticinin 1502 dekar alanı Organik olarak sertifikalandırılmıştır. Bu sertifikalandırma işlemlerinde il müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu projeler ile üreticilerimize katkı vermekteyiz. Ülkemizin nadide üreticilerinden olan Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği üreticilerimize projelerimiz doğrultusunda gerekli yardımı ve desteklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Güney Marmara Kalkınma Ajansına başvurulan kesim yeri ve paketleme tesisi ile ilgili projenin kabul edilmesiyle üreticilerimizin sorunları çözülmeye başlanmıştır ” dedi.
Toplantıya katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından; Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticiler Birliği üreticilerine ve Şapköy Kadın Girişimciler Kooperatifi üyelerine pazarlama ve markalaşmanın önemi hakkında sunumlar yapıldı. Organik tarım sertifikalarının verilmesiyle tören sona erdi.
Haber Merkezi
Editör: Ersan Küçükkuru