Ezine merkezli 4.9 büyüklüğündeki deprem, Çanakkale'nin yanı sıra İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından çevre illerde de kısa süreli panik yaşandı. Vatandaşlar, sarsıntının etkisiyle bir süre dışarıda bekledi. Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Görür, depremin Bayramiç’in güneyindeki Evciler Fay Zonu'nda gerçekleştiğini belirtti. Bu fay hattının, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) güney koluna ait olduğunu ifade etti.

Evciler Fay Zonu ve Kuzey Anadolu Fay Hattı
Görür, Evciler Fay Zonu'nun yavaş enerji biriktiren bir yapıya sahip olduğunu ve bu nedenle gelecekteki büyük depremler için uzun bir süre gerektirebileceğini vurguladı. Bu açıklamalar, bölgedeki deprem riskine dikkat çekerken, özellikle Evciler Fay Zonu'nun takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Marmara Bölgesi'ne Dikkat
Görür, açıklamalarında ayrıca Marmara bölgesine de dikkat çekti. "Şimdilik en yakın büyük depremin Marmara bölgesinde olacağını" öngördüğünü ifade eden Görür, bu bölgedeki deprem riskine karşı da uyarılarda bulundu.

Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

F88841E6 C329 4B65 Bda0 Becf6F469581

Muhabir: Coşkun Balcı