Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çanakkale'nin meyvecilik yönünden potansiyeli yüksek olan Lapseki ilçesi Umurbey beldesinde Akdeniz Meyve Sineği ve Kanadı Noktalı Sirke Sineği ile hazırlanan tuzaklarla mücadele konusunda uygulamalı eğitim toplantısı düzenlendi.
Fenolojik takvimin meyvede zarar ihtimali oldukça fazla olan Akdeniz Meyve Sineği ve Kanadı Noktalı Sirke Sineği zararlılarını işaret ettiği bu dönemde düzenlenen eğitim toplantısına; Çanakkale İl Tarım Ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Uludağ İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan, Lapseki İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Bitkisel Üretim Ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Teknik Personel ve çok sayıda meyve üreticisi katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ "Meyve üretiminde üreticinin başını ağrıtan zararlıların başında Akdeniz Meyve Sineği ve Kanadı noktalı sirke sineği gelmekte, üreticilerimiz bu zararlılara karşı önlemini almak zorunda. Hele ki bu ürünler ihracata gidiyorsa maddi ve manevi olumsuzluklar yaşamamak için daha dikkatli davranmalı. İyi bir kazanç, kaliteli ürün üretebilmek için mücadelemizi toplu hareket ederek hep birlikte yapmalıyız" dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılara Ziraat Mühendisleri Dr. Papatya Tiftikçi ve Dr. Berrin Alaca tarafından "Akdeniz Meyve Sineği" ve "Kanadı Noktalı Sirke Sineği" zararlılarının biyolojisi ve tuzaklı mücadele konusunda uygulamalı eğitim verildi. Toplantı, Uludağ İhracatçılar Birliğinin tarafından temin edilen 500 adet Akdeniz Meyve Sineği ve 2 bin adet Kanadı Noktalı Sirke Sineği tuzaklarının üreticilere dağıtılması ve bahçede tuzakların uygulamalı olarak asılmasının gösterimi ile sona erdi.

Editör: Boğaz Gazetesi