Çanakkale Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) arasında, 1 Nisan 2024 - 31 Aralık 2025 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşme, belediye memurlarının maaşlarında ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyor. Sözleşme kapsamında, belediye memurlarının maaşlarında toplamda 12.338,28 TL artış olacak. Bu artış, belediye çalışanlarının ekonomik koşullarını iyileştirerek yaşam standartlarını yükseltecek.

Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması

Sosyal Denge Tazminatı
Sözleşmeyle birlikte, memur personeline Sosyal Denge Tazminatı olarak en yüksek devlet memuru aylığının tavan tutarının %120'sinin net tutarı olan 8.279,11 TL ödenecek. Bu tazminat, çalışanların mali durumunu daha da güçlendirecek.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü İkramiyesi
Belediye personeline, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla (1915x2) net 3.830 TL ikramiye maaşla birlikte ödenecek. Bu özel ikramiye, tarihi öneme sahip bu günü onurlandırmanın yanı sıra çalışanların moralini de yükseltecek.

Yemek Yardımı
Sözleşme, memur personeline her ayın 15'inde maaşla birlikte çalıştıkları gün sayısı kadar günlük net 170 TL yemek yardımı ödenmesini de içeriyor. Bu yardım, çalışanların günlük ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir katkı sağlayacak.

Muhabir: Veysel Akın Salkın