Pazara inen Bayramiç’in Serhat köyünde üretilen bal kabağı, tatlılara lezzet katıyor. Havası ve suyu ile tarıma adeta can veren Çanakkale’de toprağa giren her meyve ve bitki ayrı bir lezzete bürünüyor. Coğrafi işaretli ürünlerinin yanı sıra tarım alanında bir çok ürünün üretiminde Türkiye tarımında öncülük ediyor. Çanakkale’nin bereketli topraklarından çıkan bir başka lezzetli ürün ise bal kabağı oldu. Bayramiç’in Serhat köyünde üretilen bal kabağı, namı tüm Çanakkale’de biliniyor. Lezzeti Çanakkale sınırlarını geçmeye başlayan Serhatlar bal kabağı, köyde oluşturulan yalaklarda yetiştiriliyor. Yalak kabaca bir buçuk metre çapında yuvarlak yataklar, kenara doğru yükseltiliyor. Ortası daha çukur kalarak, sulandığı zaman, suyu içinde tutup bitkilerin kök kısmına doğru emiyor. Bu yöntem, kumlu ve su tutmayan topraklar için, uygun olurken, kabakların yetiştirilmesi için Killi toprak kullanılıyor. Çekirdekler ekildikten sonra, çimlenene kadar sulanmıyor. Dikimden itibaren iki hafta içinde, çimlenen çekirdekler sulanmaya başlanıyor. Bu yöntemle en küçüğü 4 kilogramdan oluşan kabaklar elde ediliyor. Olgunlaşma esnasında tadı bozulmaması aması nedeni ile Serhatlar kabağına fazla su verilmiyor. Bu da lezzeti iki katına çıkarıyor. Bayramiç kabağının en önemli özelliği, lezzetinin yanı sıra, kalitesi ve uzun süre dayanmasıdır. Bölgede bu kabak dayanıklılığından dolayı, kış kabağı olarak da adlandırılıyor. Bayramiç kabağı Serhat köyü haricinde, Akçakıl ve Beşik köylerinde de üretiliyor. Üretimi yaygınlaşan bu kabağın coğrafi işaret alması için yetkilileri çalışmaya davet eden yöre halkı, kabağın coğrafi işaret almasını istiyor.
Kış aylarının kabağı olan Bayramiç kabağı pazarlardaki yerini de almaya başladı. Özellikle tatlılarda şeker kullanmak istemeyen vatandaşların en çok tercih ettiği kabaklar arasında.