İlçe sakinlerinin daha güvenli ve konforlu bir çevrede yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalarda trafik ışıklarının temizlenmesinden yol onarımlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuluyor.

Önemli yazarlar Çanakkale’ ye geliyor Önemli yazarlar Çanakkale’ ye geliyor

Lapseki Belediyesi’ne bağlı saha ekipleri, ilçe genelinde yer alan trafik ışıklarının temizliği çalışmalarını başarıyla tamamladı. Daha güvenli bir trafik akışı için gerçekleştirilen bu temizlik çalışmaları, özellikle yoğun kullanılan bölgelerde sürücü ve yayaların daha net görüş sağlamasına katkı sundu. Lapseki Hükümet Konağı yanından geçen Menderes Caddesi üzerinde, gelişi güzel araç park etmelerinin önüne geçmek ve yaya geçişlerini güvence altına almak amacıyla yol kenarlarına sabit dubalama işlemi gerçekleştirildi. Bu çalışma sayesinde yayalar için daha güvenli bir geçiş alanı oluşturulurken, trafik akışının da daha düzenli bir hale gelmesi hedefleniyor.

Ulubay Çayı üzerinde devam eden ıslah çalışmalarının sürdürülebilmesi için çay kenarında yer alan tel çitlerin söküm işlemi de gerçekleştirildi. Bu çalışmalarla birlikte çayın taşkın riskinin azaltılması ve bölge halkının güvenliği sağlanmış olacak. İlçe genelinde yürütülen yol onarım çalışmaları kapsamında ise  Hacı İsmail Efendi Camii yanında bozulan parke taşları onarıldı.

Muhabir: Ogün İnal