Lapsekispor teknik direktörü Arkın Kamaşık, yaz spor okulunun amacını ve programını detaylı bir şekilde anlattı. Kamaşık, “Lapseki Belediyesi ve Lapsekispor’un ortaklaşa açtıkları yaz spor okulu 1 Temmuz tarihinde başladı ve iki ay kadar sürecek olan yaz spor okulu 30 Ağustos tarihinde sonlandırmayı hedefliyoruz. Bu yıl bir kota koyduk ve 8 ila 10 yaş arasında 100 çocuğumuz var. Haftanın iki günü olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Çanakkaleli sporculardan serbest dalışta tarihi başarı! Çanakkaleli sporculardan serbest dalışta tarihi başarı!

Eğitim Programı ve Katılım
Yaz spor okulunda verilen eğitim programı hakkında da bilgi veren Kamaşık, çocuklara spor ahlakı, beden terbiyesi ve aile terbiyesi gibi temel değerlerin öğretildiğini belirtti. “Çalışmalarımızda çocuklarımıza ilk öğrettiklerimiz spor ahlakı, beden terbiyesi, aile terbiyesi. Onlarla ilgili toplantı yapıp ardından spor çalışmaları yapıyoruz. Katılımdan dolayı çok memnunuz. İlçe halkına ve sporcu çocuklarının ailelerine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Geleceğin Sporcularını Yetiştirmek
Kamaşık, Yaz Spor Okulu’nun Lapsekispor için bir alt yapı oluşturma amacı taşıdığını ifade etti. “Biz buradan öz kaynak alt yapımızdan çıkartıp Lapsekispor’un yaş gruplarına sporcular kazandırıyoruz. Bu program sayesinde geleceğin yetenekli sporcularını yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Lapseki halkı ve çocukların aileleri, Yaz Spor Okulu’na büyük ilgi gösteriyor. Spor okulunun katılımcıları, eğitim programından ve antrenörlerin ilgisinden memnuniyetlerini dile getiriyor. 

Muhabir: Veysel Akın Salkın