Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, ilçenin gelişmesi için yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor.31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından belediye başkanlığı görevinin ikinci döneminde tamamlanmayan projeleri tamamlamak ve yeni projeler başlatmak için yürüttüğü çalışmalarına hızla devam eden Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Ezine ilçesini daha modern bir hale getirmek için sürdürdüğü projelerini anlattı.

"Ezine esnafımız bize güvendi"

Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanından fiyat açıklaması

İkinci kez başkan olarak seçilen Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, yarım kalan ve yeni başlatılacak olan prolejeleri hakkında konuştu. Şehrin ekonomik ömrünü uzatmak ve sosyal yaşantısını canlandırmak için gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalardan bahseden Belediye Başkanı Güray Yüksel  “Ezine'deki şu andaki belki bölgenin en hızlı kalkınan ilçelerinden bir tanesi. Şu anda bundan önceki dönemde başladığımız ve devam eden projelerimiz var. Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz bir söz vardı. Kent meydanı projemiz. Bu projemizin çalışmaları şu anda aktif halde devam ediyor. Bu projemizde % 20 seviyesine geldik. Güzel bir kent meydanı yapmak en önemli temennimiz. Tabii ki bunu yaparken hem sosyal açıdan şehri geliştirdiğimiz gibi ekonomik anlamda da o bölgede hem şehrin merkezini toplamak, bankalar caddesi yapma gibi bir planımız vardı. Biz de planımızı başaracağız. Aynı zamanda Ezine’ de o esnafımızın işyeri sıkıntısı vardı. Bu nedenle yine o bölgede 50’şer metrekarelik 18 işyeri yapacağız. Hem şehrin ekonomik ömrünü daha uzun soluklu bir hale getirmek hem de şehrin sosyal yaşantısını o bölgede yeniden canlandırmak adına bu projeyi yapıyoruz. O bölgede daha önceki dönemde Pazar yeri vardı. Ezine esnafımız bize güvendi. Bunun neticesinde üç senelik bir mağduriyet var esnafımızın. Projemizin tamamlanması ile gerçekten mağduriyet olan esnafımız ve vatandaşlarımız tekrar ekonomik özgürlüğü elde edecekler. Zaten projemizin amaçlarından biride bu.“ ifadelerini kullanmdı.

“Yaptığımız konutları teslim ettik”

Vatandaşların konut sıkıntısı yaşamamaları ve afet ve depreme daha dayanıklı konutlarda yaşamalarını sağlamak adına yürüttüğü çalışmaları da anlatan Yüksel, “Ezine Belediyesi olarak yaptığımız konutları teslim ettik. Ezine belediyesi olarak konut yapımı için TOKİ’ye sağladığımız arazilere 390’ a yakın bir konutumuz vardı. Bu konutlarımızın üretimi de % 90 seviyesine geldi ve konutlar bitmek üzere. Toki konutları alanında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağı her şey olacak. O alanda orada camimiz var.  Güzel Rekreasyon alanlarımız var. Bu alanlarda 150 - 200 güne tamamlanacaktır. Vatandaşlarımız da TOKİ aracılığıyla hem konut sağlamış olacağız. Bunu yapmamızın asıl amacı ne? Biliyorsunuz Ezine’ de bir gıda organize sanayi Bölgesi Kuruluyor. Buradaki işletmeler en kısa sürede aktif hale geçecek. Şu an Ezine Gıda OSB’sinde kısa süre sonra faaliyete geçecek olan Yelken Gıda firmamız var. Sadece Yelken Gıda firmasının kendi istihdamı 500 çalışan olacak. Bir yandan Ezine gıda OSB’sindeki firmalar faaliyete geçerken diğer yandan da gıda OSB’de çalışacak olan vatandaşlarımızın konut sıkıntısı yaşamasını istemediğimiz için tabi aynı zamanda vatandaşlarımızın afet ve depreme daha dayanıklı konutlarda yaşamaları sağlamak adına yapılan proje tabi aynı zamanda  sağlıklı bir yaşam alalarının da oluşturması için kentsel dönüşüm neticesinde oluşan bir projemiz. Ezine 100 konut Ezine belediyesi, 400e yakın konutta TOKİ yapıyor. Dolayısı ile Ezine’de 500 konut kazandırmış olduk. Tabii ki Ezine’de konut üretimi yapan müteahhitlerimiz ’de var. Biz onlara da alan açarak güzel işler yapmamızı sağlamak için Ezine belediyesi imar ve fen işleri müdürlüğü var gücüyle çalışıyor.”şeklinde konuştu.

"Yarım kalan spor salonumuz tamamlanacak"

Yarım kalan spor salonu projesinden ve peyniri ile meşhur Ezine ilçesinde yapmak istedikleri "Peynir Müzesi" projesinden de bahseden Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

“Yarım kalan bir spor salonumuz var. Bunda da kısa sürede Spor Bakanlığımızla görüşeceğimizi belirttik. Ondan da bütçemizi aldığımız zaman hızlı bir şekilde yarım kalan spor salonumuz tamamlanacak. Ezine’ nin yeşil alanlarını yapıyoruz. Şu anda Rekreasyon alanlarımızda da özel revize ettiğimiz projelerimiz var. Birde Ezine yol boyuna yapmak istediğimiz bir “Peynir Müzesi “var. Bu projelerimizi de hızlı bir şekilde tamamlayacağız.”

C216Db2A 6Dc0 473D B715 A6C6565Ac0Df

Muhabir: Senem Erdem İnal