Almina Kitap, Çanakkaleli yazarları edebiyat camiasına kazandırmak üzere kurulduğu günden beri 40’a yakın yazarı ile Çanakkale’de etkin durumda olmaya devam ediyor. Okurseverler ile yazarları buluşturarak gerçekleştirdiği imza günlerine bir yenisini daha ekleyen Almina Kitap, bu kez de Yazar Gürsel Koyuncu ve Ahmet Kaşıkçı’yı okurlarla bir araya getirdi.

Hava Kuvvetleri'nden emekli Mustafa Gür, Çanakkaleli yazarları edebiyat camiasına kazandırmanın yanı sıra değişen alışkanlıklar ve gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği yok olan kitap okuma alışkanlıklarının canlandırılması için kurduğu Almina Kitap Evi’ni genişletmeye devam ediyor. Yazar ve okuyucuları imza günlerinde buluşturmaya devam eden Almina Kitap, bu kez Yazar Gürsel Koyuncu ve Ahmet Kaşıkçı ile kitapseverleri bir araya getirdi. Vatandaşların büyük katılım gösterdiği imza günü, Belediye İş Merkezinde bulunan Mango Kafe'de gerçekleştirildi.

“Buraya gelip giderken kitaplarımı yazmaya başladım”

Başkan Erkek, belediye önünde eylem yapan işçilerle görüştü Başkan Erkek, belediye önünde eylem yapan işçilerle görüştü

Kitap yazmaya nasıl başladığını anlatan Yazar Gürsel Koyuncu, "Ben Çanakkale'liyim. Ama göreği 1998 yılında Ayvalık'a gittim Kütüphane Müdürü olarak. Orada emekli olduktan sonra yaşamaya başladım. Ailemin hepsi burada. O yüzden sık sık buraya gelip giderken kitaplarımı yazmaya başladım. Benim ilk kitabım Köşe Taşları. Onu yazdıktan sonra dedemi anlattım. Dedemde 14 yıl askerlik yapmış Çanakkale'de savaşmış. Dayımdı, dedemdi derken büyüklerimdi derken Köşe Taşları kitabım oluşuverdi. Ondan sonraki kitabım zaten zaman zaman şiir yazardım, baktım ki onlarda bir kitap dolusu şiir olmuş. Hadi dedim onları da arkasından bastırayım. Arkasından Didar geldi. Didar da benim Ayvalık'ta bir komşum. Hemşiredir kendisi. Bu Sırp katliamından Kosova'dan kaçmış bir hanımdı. Onun hayat hikayesini dinledikten sonra yazmaya karar verdim. Didar Kosova'dan İstanbul'a kitabı çıktı ortaya" şeklinde konuştu.

“Çok güçlü bir yazar kadromuz oldu”

Mustafa Gür, belli aralıklarla yazarlarla imza günleri yapmaya devam edeceklerini belirtirken "Almina Kitap ve Yayın Evi 3 yıldır Çanakkale merkezli bir yayın evi. 40'a yakın yazarımız var. 60 civarında yeni kitap bastık. Yazarlarımızla kitaplarımızla Çanakkale Merkezde ve ilçelerimizde 20'ye yakın kitap fuarı yaptık. Çanakkale'mize ait bir yayın evidir. Belli aralıklarla bundan sonra yazarlarımızla Çanakkale Merkezde imza günleri yapacağız. Söyleşiler yapacağız. Ben özellikle Almina Kitabın Çanakkale ve Marmara Bölgesinde bilinmesini istiyorum. Çok güçlü bir yazar kadromuz oldu" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Senem Erdem İnal