5-7 Temmuz tarihleri arasında Edirne'de gerçekleştirilecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Çanakkale de hazırlandı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Salih Altınkaya, önemli açıklamalarda bulundu.

Avladığı orkinosları düzenlediği festivalle çocuklara ikram etti Avladığı orkinosları düzenlediği festivalle çocuklara ikram etti

“Damga vuracağımıza inanıyoruz”
Yaptığı açıklamasında Kırrkpınar güreşlerine iyi hazırlandıklarını belirten Altınkaya, "Çanakkale olarak Kırkpınar güreşlerine damga vuracağımıza inanıyoruz. Sezon boyunca yaptığımız hazırlıklarla, 14 sporcuyla ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Başpehlivanımız Feyzullah Aktürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanlığı ünvanını alarak altın kemeri Çanakkale’ye getirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Hasan Özdemir ve Cafer Hami Çarkacı gibi başaltı pehlivanlarımızla birlikte başarıya odaklanıyoruz" ifadelerini kullandı.Türk geleneklerinin en önemli simgelerinden biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görüyor. Çanakkale'nin bu yılki performansı büyük merakla beklenirken, Çanakkale güreşçileri, tecrübeli isimlerle ve genç yeteneklerle güçlü bir kadroyla sporseverlerin karşısına çıkacak. 

Çanakkale güreşçilerine destek olmak isteyen sporseverler, 5-7 Temmuz tarihleri arasında Edirne'de gerçekleşecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde tribünleri dolduracak. Türklerin köklü sporu Kırkpınar Yağlı Güreşleri`nde, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük heyecan yaşanacak.
 

Muhabir: Veysel Akın Salkın