Kuşaktan kuşağa öğrenme Kuşaktan kuşağa öğrenme

Biga İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısı ile Biga Belediyesi, müzikten sanata, kültürden spor bir çok etkinlik gerçekleştirdi. Sporun bir çok dalında gerçekleştirilen yarışmalardan biri de Yüzme yarışmaları oldu.  Biga Mehmet Akif Ersoy Yarı Olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen yarışmalarda Çanakkale’de yüzme eğitimi faaliyetleri yürüten  3 kulüpten toplam 95 sporcu katıldı. Serbest, kelebek ve kurbağalama yüzme yarışmalarının gerçekleştirildiği müsabakalarda Çanakkale Belediyespor sporcuları 7-8-9 yaş kategorilerinde  birinciliği kimseye kaptırmadı. 
 9 yaş kategorisinde Naz Kara, Ada Şimşek, Hüseyin Efe Balcı ve   Güneş Turgut,  50 metre  kurbağalama, 50 metre  serbest, 100 metre  serbest  ve 200 metre serbest  kategorilerinde birinciliği paylaşan isimler oldu. 

 8 Yaş Kategorisinde ise Hemraz Gönen 50 Metre kurbağalama, 100 metre  kurbağalama, 50 metre  kelebek kategorilerinde  birinci oldu.  İnci Özüm Başoğul100 metre sırtüstü yarışlarında birinci, 50 metre sırtüstü kategorisinde ikinci,  50 metre serbest kategorisinde ikinci ve 100 metre serbest kategorisinde üçüncü oldu.  Yarışmalarda Çanakkale Belediyespor’u temsil eden bir başka olan Yağız Gözel ise 50 metre serbest,  50 metre sırtüstü ve 100 metre  sırtüstü kategorilerinde üçüncü oldu. 
Yine müsabakalara katılan Ece Özrenk, Tuana Troya Katkar, Elçin Güneş Ataç, Esila Koç, Göksu Sağ, Kumsal Çalışır, Zeynep Özmen, Ertuğrul Mete Candurmaz, Poyraz Çalışır  best time yaptılar.  Başarılarının ilk basamaklarında madalyaları toplayan minikler hem spor kulübünü başarı ile temsil ettiler hem de kurtuluş etkinliklerine renk kattılar.  
 

Muhabir: Ogün İnal