Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ve Dardanel işbirliğiyle kurulan Karina Deniz Kültürü Merkezi, çocukların en çok ziyaret ettiği yerlerden biri haline geldi. Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip illerinden biri olan Çanakkale’de 2021 yılında açılan Karina Deniz Ürünleri Merkezi, açıldığı günden bugüne binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor ve Çanakkale’nin zengin deniz kültürünü genç nesillere aktarıyor. Düzenlenen çeşitli etkinliklerle adından sıkça söz ettiren merkez, özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

2 bin 315 öğrenciye ev sahipliği yaptı
Deniz ürünlerini tanıtmak, deniz ekosistemini göstermek ve çocukları bilinçlendirmek amacıyla kurulan Karina Deniz Kültürü Merkezi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında da ücretsiz olarak kapılarını açtı ve büyük ilgi gördü. Rezervasyonlu gezilerle 2 bin 315 öğrenciye ev sahipliği yapan merkez, yaz döneminde kreşlerden gelen ziyaretçilerini de ağırlamaya devam edecek. Deniz kültürünü yaygınlaştırma konusunda önemli bir rol üstlenen merkez, rezervasyon gerekmeksizin de ziyaret edilebiliyor.

Çanakkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere ye verildi.
"Karina Deniz Kültürü Merkezi, deniz ekosistemini tanıtma ve koruma bilinci oluşturma misyonunu başarıyla sürdürüyor. Çocuklarımızın ilgisi ve sevgisi, merkezimizin ne kadar doğru bir adım olduğunu gösteriyor" 
 

Muhabir: Senem Erdem İnal