Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin atamalar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girerken, Çanakkale’de de il emniyet müdürlüğü makamında değişiklik yaşandı.

2023 yılı Ağustos ayında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Selim Arıcı merkeze alındı. Kentte bir yıl görev yapan Arıcı’nın yerinde Çanakkale İl Emniyet Müdürü olarak, Erzincan Emniyet Müdürü Kenan Kurt atandı.

Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

EMNİYET MÜDÜRÜ KENAN KURT KİMDİR?

1972 yılında Sivas İli Zara İlçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Zara’da tamamladı. 1991 yılında Polis Akademisine katılan Kurt, 1995 yılında Polis Akademisinden mezun olarak Komiser Yardımcısı olarak görevine başladı.

Kurt, sırasıyla 4 yıl Yalova, 3 yıl Artvin Hopa, 5 yıl Kaçakçılık ve Organize Daire Başkanlığı ve 12 yılda İstanbul’da çeşitli rütbelerde görev yaptı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde görevli bulunduğu süre zarfından 3 yıl Beyoğlu, 2 yıl Kağıthane ve 1 yıl Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli rütbelerde, 1 yıl Tuzla, 4 yıl Kadıköy, 2 yıl Sancaktepe İlçelerinde İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. 2018 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine yükselen Kurt, Polis Başmüfettişi olarak görev yapmış olup, 07.07.2021 tarihli 2021/307 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erzincan İl Emniyet Müdürü olarak atanarak, 13.07.2021 tarihinde görevine başlamıştı. Son kararnameyle Çanakkale emniyet müdürlü olarak görevlendirilen Kurt, evli ve 2 çocuk babası.

Kaynak: Haber Merkezi