Okulda cıva tüpü kırıldı, hastanelik olanlar var (TIKLA İZLE) Okulda cıva tüpü kırıldı, hastanelik olanlar var (TIKLA İZLE)

İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, gerçekleştirdiği ziyaretinde İşgücü Uyum Programı başta olmak üzere İŞKUR’un çalışmaları hakkında  bilgiler verdi. 

Çanakkale’de yürüttüğü başarılı çalışmaları ile İşsizlikle mücadelede ve özellikle öğrencilerin kariyer kazanmasında önemli rol oynayan Çanakkale İŞKUR, İşgücü Uyum Programı ile 2024’te de istihdama önemli katkı sağladı.  Aktif işgücünün lokomotif kurumu İŞKUR Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz,  hem kurum çalışmaları hakkında bilgiler vermek,  hem de İşgücü Uyum Programıni duyurmak amacı ile gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Boğaz Medya’yı da ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ile bir araya geldi. 

Karşılıklı sohbet havasında gerçekleştirilen ziyarette  İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İŞKUR’un çalışmalarının yanı sıra, Çanakkale Gençlik-Spor ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri için düzenlenen İş Gücü Uyum Programı hakkında bilgiler verdi. İl Müdürü  Yavuz, okullar başta olmak üzere, çeşitli kurumlarda ihtiyaç duyulan pozisyonlarda temizlik görevlisi olarak görevlendirmek üzere İşgücü Uyum Programlarına katılımcı başvurularının devam ettiğini  belirtti.  

Uyum programına ilişkin merak edilen soruları da yanıtlayan İl Müdürü Yavuz “Kadınlarımız, gençlerimiz, uzun süreli işsizler ve engellilerimiz gibi özel politika gerektiren gruplarımız başta olmak üzere işsizlerimizin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere Kurumumuz tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında düzenlenmiş bir programdır. Katılımcılarımız Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze bağlı yurtlarda veya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda temizlik görevlisi olarak çalışabilecekler. Programa 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız başvurabiliyorken, programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmuyor.  Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programların ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olacak.  Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara günlük çalışma ücreti olarak 666,75 TL ödeme yapılacak, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacak.  Yakın zamanda İl Müftülüğümüz ve İl Göç İdaresi Müdürlüklerimizle de İşgücü Uyum Programını başlatacağız.’’ Bunun yanında halen Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğümüz 185 kişilik Toplum Yararına Programımız olduğunu da belirtmek isterim” dedi.   

Muhabir: Cuma Deren