İlk kez ekti hem verim hem tadı güzel oldu İlk kez ekti hem verim hem tadı güzel oldu

Geyikli Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Geyikli Tarım ve Yaşam Fuarı 5-8 Temmuz tarihleri arasında hafta sonu gerçekleştirildi. İlk kez düzenlenen fuar büyük ilgi gördü. 
Geyikli beldesi turizm beldesi olarak bilinse de başta tescilli zeytinyağı olmak üzere artan üretimle birçok tarım ürününde Çanakkale’de öncülük ediyor. Tarımın gün geçtikçe ön plana çıktığı beldede, Geyikli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Geyikli Tarım ve Kırsal Yaşam Fuarı ile tarım potansiyelini ve tarım ürünlerinde farkındalığı artırmak amaçlanıyor. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilmesine rağmen yoğun ilgi gören Geyikli Tarım ve Kırsal Yaşam Fuarı 5-8 Temmuz tarihleri arasında Pazaryerinde gerçekleştirildi. Dolu dolu geçen fuara AK Parti Milletvekili Ayhan Gider de ziyarette bulundu.
“Bu fuarlarımız devamlı olmasını diliyorum”
Bu ve benzeri fuarların ülkemizin tarım sektörüne katkı sunduğunu ifade eden Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, fuara ilişkin yaptığı açıklamada “Bizler hep bu verimli topraklarda yetişen ürünlerle besleniyoruz.  Tarımsal faaliyetler ülkelerin vazgeçilmez ekonomik faaliyetleri arasında yer almaktadır.   Açılışını yaptığımız Geyikli tarım ve kırsal yaşam fuarı ve benzeri fuarlar ülkemizin tarım sektöründeki gelişmesine katkı sunmaktadır. Bu tür fuar organizasyonları sayesinde ülkemizin tarım sektöründeki gelişimi gözler önüne serilmektedir. 3 yıl önce bu Kapalı Pazar yerini yapmaya başlamıştık ve bugün bu Kapalı Pazar yerimizi ilk defa düzenlenen bu tarım fuarında bir başlangıç yapmış olduk.  Belki bu yıl biraz eksikliklerimiz olabilir ama bundan sonra üreticimiz için, işçimiz için zeytinim için, zeytinyağımız için bu fuarlarımız devamlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 
“Burada ilk kez böyle bir organizasyon yapılıyor” 
Gezdikleri birçok ilçede buna benzer organizasyonlar göremediklerini belirten AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider açıklamasında “Burada ilk kez böyle bir organizasyon yapılıyor tarım fuarı. Umarım bunun devamı farklı sektörler için de gelir. Çünkü Geyikli bir Belde olmanın ötesinde önemli turizm merkezlerinden birisi daha çok Turizm ile biliyoruz. Fakat, son yıllarda artan üretimle birlikte aslında bir tarım merkezi, bitkisel üretim Özellikle de zeytinde çok önemli bir yer tutuyor.  Umalım ki bu ve bunun gibi organizasyonlar, fuarlar çoğalsın ki üretimi artırsın. Özellikle de çevrede tarımsal duyarlılığa bir artı getirsin, bir fayda getirsin. Çünkü ne yazık ki tarım, turizmin karşısında zayıf bir argüman. İnsanlar bazen 10 senede, 20 senede kazanacakları parayı bir günde turizmcilerden alacağını görünce yerinden vazgeçebiliyor. Ama alınan para altın yumurtlayan tavuğun kesilmesiyle aynı şey. Ben inanıyorum ki gerek yerel yönetimimiz, gerek bakanlığımız bu üretilemeyen bir Üretim faktörü artırılamaz yerini Geyikli bize kazandırdığı için başkanımıza Mevlüt Başkana ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü ne yazık ki gezdiğimiz birçok ilçede bile buna benzer bir pazar yeri, buna benzer bir organizasyon yeri göremiyoruz” ifadelerini kullandı. 
Geyikli Belediyesi’nin Kapalı Pazar Yerinde düzenlediği Geyikli Tarım ve Kırsal Yaşam Fuarı’nda esnaf, kurduğu stantlarda ürünlerini tanıttı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği fuarda tarımsal ürünlerin yanı sıra birçok alanda stantlar yer aldı.
 

Kaynak: İHA