Muhasebe mesleğinin sorunlarının, geleceğe dönük gelişmelerinin Dünya ve Türkiye’deki gelişmelerle beraber tartışıldığı mesleki ve akademik bir platform olan Ulusal Muhasebe Konferansı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirilen  konferansa Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Emrah Eroğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Kamu Gözetim Muhasebe ve Denetim Kurulları Başkanı Dr. Hasan Özçelik, Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) Kurucu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Nalan Akdoğan, MÖDAV Başkanı Prof. Dr. Nuran Cömert, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu Çanakkale Boğazı’na ulaştı (VİDEO) Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu Çanakkale Boğazı’na ulaştı (VİDEO)

Saygı Duruşu ve istiklal Marşının ardından  bir konuşma yaparak konferans hakkında bilgiler veren ÇOMÜ Rektörü  Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu “Bu kongre uzun soluklu bir çalışmaydı. Yaklaşık bir senedir bu konferans için çalışıyoruz.  Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim  ve Dayanışma Vakfı bu yıl 21.’si  bu yıl bizim üniversitemiz ev sahipliğinde düzenleniyor.  Yapay zeka, dijitalleşme gibi  teknolojileri biz yüksek öğretim kurulumuzun ötesinde bütün  birim ve programlara adapte etmek zorundayız. Çünkü  özellikle buradan yetiştireceğimiz genç öğrenciler, gelişen bu teknolojiyi  kullanabilsinler istiyoruz.  Böyle etkinliklerde de duayen hocalarımızı, tecrübeli akademisyenlerimizi gençlerimizle bir araya getiriyoruz.  Yeni yöntemler ve entegrasyonları da burada tartışıyoruz.  Böylece bir çok Ar-Ge fikirleri, eğitim öğretim modülleri burada tartışılıyor.  Dolayısı ile muhasebe ile ilgili çalışan çalışmayan herkesi kongreye katılmasını davet ediyorum ki  gelişmeleri yakından takip etsinler” dedi.

Çanakkale Kongrelerin Başkenti Olacak

Çanakkale’de artarak devam eden kongre ve konferanslara da dikkat çeken Rektör Cüneyt Erenoğlu “Bu tarz kongre ve konferanslarla Çanakkale artık göz dolduruyor.   Üniversite olarak vizyonlarımızdan bir tanesi de Çanakkale’yi kongrelerin ve kongrelerin başkenti haline getirmekti. Bir yılda uluslararası kongrelerimiz 20’yi aştı. Elimizden geldiği kadarda tüm alanlarda Çanakkale’de kongreler gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  Çünkü Çanakkale kongrelerin başkenti olmalı, Çanakkale bu potansiyelden daha fazlasını hak ediyor” dedi.

ÇOMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan Muhasebe Bilimi hakkında bilgiler vererek dijitalleşmenin meslekler üzerindeki etkisini dile getirdi ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. MÖDAV Kurucu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Nalan Akdoğan MÖDAV’ın tarihini ve bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlatırken Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Kurulları Başkanı Dr. Hasan Özçelik ise Geleneksel Muhasebe ve Proaktif Muhasebe hakkında bilgiler verdi.

Muhabir: Cuma Deren