Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da hava sıcaklığının yükselmesi besin zehirlenmeleri vakalarını arttırdı. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr., "Gıda zehirlenmesinde gereksiz...
Kurban Bayramında kesim sonrası etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Rengin Özbey, vatandaşlara kızartma, kavurma ya da...
Kesilen kurbanlıkların etleri Osmanlı'dan beri yapılan gelenek ile dev kazanlarda pişirilerek sıcak olarak dağıtılıyor.
İddiaya göre kurban eti verilmeyen bir kişi, bunalıma girerek kendisini elektrik direğine asmaya çalıştı.
Kurban Bayramına özel etlerin nasıl muhafaza edileceği konusunda çeşitli uyarılarda bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Muhsin...
Yeni kesilen et yeterince yumuşak değildir ve bu nedenle hem zor pişer hem de sindirim problemlerine sebebiyet verebilir.
Özellikle böbrek hastalığı olan ve diyalize giren kişilerde fazla tüketilen et, böbrek üzerindeki yükün diyaliz ihtiyacını artırabilir. En önemli tehlike...