ABD Merkez Bankası (Fed)'in yıl sonuna kadar en az iki kez faiz indirimi yapacağı beklentileri, altın fiyatlarını etkileyerek yeni rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu. Bu gelişmelerle birlikte, altının ons fiyatı 2 bin 464 dolara, gram altın ise 2 bin 639 liraya kadar yükseldi.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı

Fed Faiz İndirimi Beklentileri
Fed Başkanı Jerome Powell'ın, faiz indirimlerine başlamada geç kalmak istemediklerini açıklaması, piyasalardaki beklentileri netleştirdi. Powell’ın bu açıklamaları, para piyasalarındaki fiyatlamaların daha belirgin hale gelmesine ve yıl sonuna kadar en az iki kez faiz indirimi yapılacağına dair tahminlerin güçlenmesine yol açtı.

Ons Altında Yeni Rekor
Fed'in eylül ayında faiz indirimlerine başlayacağı beklentilerinin artmasıyla altının ons fiyatı 42 dolar artarak 2 bin 464 dolara yükseldi ve yeni bir rekor kırdı. Bu durum, mayıs ayında görülen 2 bin 450,10 dolarlık tarihi zirveyi de geride bıraktı. Altın yatırımcıları için bu artış, önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Gram Altın Yükselişe Geçti
Altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak, gram altın fiyatları da yeni rekor seviyelere ulaştı. Gram altın, gün içerisinde 2 bin 639 liraya çıkarak zirveye ulaştı. Saat 09.40 itibarıyla gram altın 2 bin 624 lira seviyesinden işlem görüyor.  Çeyrek altın 4.199,83 TL’den alınırken, 4.292,37 TL’ye satılıyor. Cumhuriyet altını ise 17.116,96 TL’den işlem görüyor.

Kaynak: Haber Merkezi