Ebe, hemşire ve doktorlardan oluşan sağlık ekibi, ilçede bulunan riskli gebelik durumundaki hamileleri evlerinde ziyaret ederek, durumlarını yakından değerlendirdi. Gebeliklerin %15’ini oluşturan riskli gebeliklerin yönetimi, gebelik süreci boyunca güvenli ve nitelikli sağlık hizmeti sunulmasını amaçlayan bir rehber doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 2014 yılında hazırlanan bu rehber, gebelik öncesi, gebelik süresi, doğum ve doğum sonrası dönemlerde yapılması gereken iş ve işlemleri detaylandırıyor.

Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi'nin sağlık ekibi, ilçe genelindeki riskli gebelikleri haftalık olarak takip ediyor ve aylık olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne rapor sunuyor. Son yapılan ziyaretlerde, hamile kadınların sağlık durumları detaylı bir şekilde değerlendirildi ve gebelik süresi boyunca kendilerine destek olunacağı ifade edildi. Ayrıca, sağlık hizmetlerine ulaşmada herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli bildirimler yapıldı.

“Türkiye’de 70 yaş üstü her 5 kişiden biri Alzheimerlı” “Türkiye’de 70 yaş üstü her 5 kişiden biri Alzheimerlı”

Bu ziyaretler, hem anne hem de bebeğin sağlığını koruma amacını taşırken, gebelik süreci boyunca riskli durumların yakından izlenmesi ve gerekli müdahalelerin zamanında yapılması adına büyük önem taşıyor. Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi'nin bu hassas yaklaşımı, bölgedeki hamilelerin güvende hissetmelerini sağlarken, sağlık hizmetlerine erişimlerini de kolaylaştırıyor.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak