Türkiye'de deprem araştırmalarına önemli katkılarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi eski müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti. Doç. Dr. Kalafat, Türkiye'nin yer bilimleri camiasında saygın bir isim olarak tanınıyordu.

Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın cenaze töreni, yarın saat 10.30'da Kandilli Kampüsü'nde yer alan Fatin Gökmen Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Ardından, İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip, Kalafat'ın cenazesi İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Doç. Dr. Doğan Kalafat Kimdir?
 

Eğitim Hayatı
26 Mayıs doğumlu olan Doğan Kalafat, Van Erciş'te dünyaya geldi. 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi’nde Jeoloji bölümünden mezun oldu. 1988-1990 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve İdaresi Enstitüsü Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Doktorasını ise 1990-1995 yılları arasında aynı enstitünün Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Anabilim Dalında yaptı.

Çanakkale'de de yetişiyor, binlerce yıldır şifa dağıtıyor Çanakkale'de de yetişiyor, binlerce yıldır şifa dağıtıyor

Akademik ve Profesyonel Kariyeri
Doç. Dr. Kalafat, kariyeri boyunca Türkiye'nin deprem ve tsunami izleme sistemlerine önemli katkılarda bulundu. Özellikle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde yürüttüğü çalışmalarla tanındı. Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nin kurulmasında ve geliştirilmesinde büyük rol oynadı.

AFAD'tan Başsağlığı Mesajı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın vefatını duyurarak, “Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü, değerli hocamız Doç. Dr. Doğan Kalafat vefat etmiştir. Ailesine, yakınlarına ve yer bilimleri camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi