Rotamız Çırpılar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından 2022 yılında çeşitli tırmanış ve yürüyüş etkinliklerine katılan başarılı sporculara başarı ve teşvik ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Çanakkale Gençlik ve Spor il müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen ödül törenine Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri İsmail Hakkı Şenel ve Simge Öztürk, Türkiye Dağcılık Federasyonu eski İl Temsilcisi Bünyamin Nami Tonka, Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Uludağ, Rotamız Çırpılar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Göçmen ve kulüp üyesi sporcular katıldı.

Törende ilk olarak yaz tırmanış okulundaki faaliyetleri ile başarılı olan geleceğin sporcularına ödülleri kategorisinde Mehmet Yaman Ay ve Berra Işıl Koparan, En İyi Tırmanıcı Busenaz Taş En Genç Tırmanıcı ve Haktan Aykora’da En Uzun Yürüyüşçü ödülleri verildi. Salon Tırmanma Eğitimine katılarak, başarılı olan Mustafa Göçmen, Murat Bostancı, Firat Sinar, Batuhan Emre, Emir Beyaz, Ahmet Avcı ve Müberrra Çoban’a ödülleri verildi. Gençlik ve Spor Şube Müdürü Simge Öztürk, 18 Mart Kazdağı Zirve Tırmanışına katılan Betül Kaynar, Gül Erdoğan ve Gülşah Gökmenoğlu’na ödüllerini verdi. Çanakkale İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü İsmail Hakkı Şenel ise Sarıkamış Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışına katılan Ayşe Duman ve Süleyman Duman'a ödüllerini verdi.

Törende Rotamız Çırpılar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Çan İlçe Temsilcileri Mehmet Bengi ve Mehmet Öz’ü, Ezine Temsilcisi Hüseyin Çeşmeciyi, Bayramiç İlçe Temsilcisi Süleyman Yüksel’de ödüllerini aldı. Törende kulübün yaptığı faaliyetlere ve yapılan etkinliklere katılan aynı zamanda etkinlik ve faaliyetlerin sponsorluğunu üstlenen İsmail Şen’de ödülü arkadaşı Hakan Bükülmez tarafından verildi. TDF etkinliğinde olarak zafer yolunda 100. yıl yürüyüşüne katılan Ahmet Çetin’e ise ödülü Mustafa Göçmen tarafından verildi. Uşak Murat Dağı zirvesine çıkan Ayşe Duman, Süleyman Duman, Birol Akarsu, Cengiz Çakmak, Filiz Çakmak, Cengiz Coşkun, Hakan Bükülmez, İbrahim Taşöz, Merve Taşöz'e ödülleri İl Temsilcisi Ahmet Uludağ tarafından verildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu ilk başkanı Latif Osman Çıkıgil adına Bursa Uludağ’da yapılan 26. LOÇ Anma Trans Yürüyüş ve zirvesine katılan Mustafa Göçmen, Birol Akarsu, Ömer Uslu’ya ödüllerini Kulüp Genel Sekreteri Süleyman Duman verdi. Yaz döneminde oldukça yoğun ilgi gören Likya Yolunda trans yürüyüş yapan Kulüp Yardımcısı Hakan Bükülmez’e ödülünü Gülşah Gökmenoğlu tarafından verildi. Gönen Artemea Kültür Rotası Kamplı Yürüyüş faaliyetine katılan Ahmet Çetin, M. Murat Doğan, Mehmet Çetin, Zeynep Mataracı ödüllerini Erol Şahin’in elinden aldı. ilk kez yapılan Çanakkale Yaz Yürüyüş Liderliği Eğitimine katılan Mustafa Göçmen, Hakan Bükülmez, İbrahim Taşöz, Süleyman Duman, Güven Cebeci, Ömer Uslu, Murat Gökçe, İsa Biçer, Zeynep Mataracı, Faruk Eker, Ayşe Eker, Ayhan Altındiş, Selda Daloğlu Altındiş, Fatma Fidan, Muammer Taşkıran, Gülhan Şimşek, Elmas Eroğlu ödülleri Tırmanış ve Dağcılık Eğitmeni Emrah Aykoray tarafından verildi. Isparta'da gerçekleşen TDF Yaz Dağcılık Eğitimine katılan ve başarı ile bitiren, Kulüp Başkanı Mustafa Göçmen ve Birol Akarsu'ya ödüllerini İl temsicisi Ahmet Uludağ tarafından verildi.

Ödül töreninde yaptığı açıklamada dağcılık sporunu Çanakkale’ye nasıl getirdiğini anlatan Türkiye Dağcılık Federasyonu eski İl Temsilcisi Bünyamin Nami Tonka, "O dönemde Çanakkale’de tabi ki dağcılık ile ilgili bir spor dalı faaliyeti yok. Futbol Basketbol, boks, yüzme, dallarında takımlarız vardı. Dağcılık federasyonuna yazı yazdım ve Türkiye Dağcılık Federasyonu eski İl Temsilcisi oldum bunun üzerine beni İstanbul’da yapılan toplantıya çağırdılar. O dönemde Abdul Mecit Doğru Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanı ve toplantıda konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda “Bize dağcılık sporu dersi veren, yapmamız gerekenleri anlatan bir il var bu il Çanakkale, umarım Çanakkale il temsilcisi Bünyamin Nami Tonka toplantımıza katılmıştır” dedi. ben salonun en arkasındayım elimi kaldırdım, Abdul Mecit Doğru “yeni kahramanınız Bünyamin Nami Tonka” dedi ve herkesi ayağa kaldırarak salondaki herkese beni alkışlattırdı. Tabi Çanakkale’de dağcılık yada tırmanış ile ilgili sporcu bulmak çok zordu. O zaman Gençlik Spor İl Müdürlüğü personelimizden bazı isimleri belirledik ve Çanakkale’de ilk kez Kazdağları zirve tırmanışı yaptık. Çok maceralı bir tırmanış oldu defalarca kaybolduk. Kazdağları zirve tırmanışı ilk kez yapıldığı için yolu da bilmediğimiz için sabah çıktığımız zirve tırmanışı yürüyüşümüzde aksam üstü saatlerinde Kazdağı zirvesinde olabildik. Çanakkale’de dağcılık yürüyüş ve tırmanış sporu bu şekilde başladı. 32 sene önce açtığımız yoldan devam ediliyor olması çok mutlu edici” şeklinde konuştu.

Gülçin AKIN

Editör: Boğaz Gazetesi