Yaptığı açılış konuşmasında ÇOMÜ Rektörü Erenoğlu, iklim değişikliği ile birlikte gıda üretiminin sürdürülebilirliği konusunun oldukça önemli bir konu haline geldiğini ve bu konuda disiplinler arası çalışmanın önemli olduğunu vurguladı. Sıfır Atık ve Doğa Dostu Kampüs uygulamaları için yerli ve yabancı fon kaynakları ile adımları atılan çalışmalar konusunda bilgiler veren Rektör Erenoğlu, çalıştayın akademik çalışmalara önemli bir katkısı olması temennisinde bulunarak konuşmasını bitirdi.
Çalıştayda; farklı disiplinlerden akademisyenler ve sektör temsilcileri, gıda mühendisliği ve çevre mühendisliği bölümü öğrencileri ile Çanakkale’de bulunan özel sektör ve kamu temsilcisi katılımcılara doğa dostu çözümler hakkında bilgiler verdi.
Editör: Boğaz Gazetesi