Türkiye'de anne sütünün önemine yönelik etkinliklerin düzenlendiği Dünya Emzirme Haftası (1-7 Ekim) kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'nde de bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi. Anne sütü ile beslenmenin önemini belirtmek için düzenlenen etkinlikte stant açılarak broşürler dağıtıldı.

Dünya genelinde yeni doğan her iki bebekten birinin doğumdan sonraki ilk bir saat içinde anne sütü almadığı UNICEF'in verilerinde açıklandı. Emzirmenin gecikmesi sonucunda temel besinlerden, antikorlardan ve anne ile yakın temastan yoksun kalan bebeklerin ilk bir ay içindeki ölüm riski artıyor. Emzirmenin 2-23 saatlik gecikmesi sonucunda bebeklerin doğumdan sonraki yaşamının ilk 28 gününde ölüm riski yüzde 40, 24 saat veya daha uzun süren bir gecikme sonrası yüzde 80 olabiliyor.

Başınızda sıkışma hissi varsa dikkat: Uzmanı nedenini açıkladı Başınızda sıkışma hissi varsa dikkat: Uzmanı nedenini açıkladı

Bu sorunları önlemek ve  için anne adayları ve diğer vatandaşların bilgilenmesini sağlamak amacıyla Türkiye genelinde etkinlikler düzenlenirken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'nde de anne sütünün faydaları konusunda farkındalık oluşturmak için bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik için açılan stantta sağlık ekipleri vatandaşara broşürler dağıttı ve konuya yönelik bilgilendirme yaptı. Dünya Emzirme Haftası kapsamında gerçekleştirilen bu tür etkinliklerle bebek ölümlerini azaltmak amaçlanıyor.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak