Çınardere Köyü Muhtarı Muhteşem İlhan, aşırı sıcaklıklarla birlikte artan yangın tehlikesine karşı önemli bir adım attı. Muhtar İlhan, traktör arkası su tankerlerini yangın nöbetinde bekletiyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde devam ederken, muhtar İlhan olası yangınlara karşı önlem amaçlı traktör arkası yangın söndürme tankerlerini hazır hale getirdi. Tankerler, suyla doldurulmuş vaziyette köyde nöbette bekletiliyor.
Muhtar Muhteşem İlhan, Çınardere Köyü’nde yangınlara karşı daha etkin ve hızlı bir müdahale sağlamak için hayata geçirilen bu uygulamayla, köylülerin can ve mal güvenliğini korumak adına bu tür önlemleri almaya devam edeceklerini ifade etti. Muhtar İlhan, köyde yaşayan herkesin yangınlara karşı bilinçlendirilmesi ve yangın anında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Köyde Alınan Diğer Önlemler
Çınardere Köyü'nde alınan önlemler sadece yangın söndürme tankerleriyle sınırlı kalmıyor. Muhtar İlhan, köyde yangın riski taşıyan alanların düzenli olarak temizlenmesini ve kuru otların biçilmesini de sağlıyor. Ayrıca, köyde yangın riskine karşı eğitimler veriliyor ve köylüler yangın söndürme konusunda bilgilendiriliyor.

Gökyüzünde ilginç anlar: Parlak cisim merak uyandırdı Gökyüzünde ilginç anlar: Parlak cisim merak uyandırdı


 

Muhabir: Senem Erdem İnal