Yapılacak Genel seçim sonrası iktidarının başlayacağına emin olan Cumhuriyet Halk Partisi, 81 ilde gerçekleştirilecek 'Ekonomi ve İş Dünyası Buluşmaları’ çerçevesinde toplantılar gerçekleştirilmeye başlamıştı. ‘Ekonominin var bir çaresi o da Cumhuriyet Halk Partisi’ sloganı ile Çanakkale’de gerçekleştirilen buluşmada CHP’nin ekonomi takımı hazır bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe başkanlığındaki CHP Heyeti Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde iş dünyasından isimlerle bir araya geldi.
Parti Meclis üyesi Genel Sekreter yardımcısı Berker Eser, Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Mersin Milletvekili Talat Dinces, Kocael Milletvekili Nail Giler, Tekirdağ Milletvekili ilhamı Özcan Aygun, Parti Meclis üyesi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bülent Şarlan heyette yer alarak iş dünyasının sorunlarını dinlediler.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz “Bu yıl ülkemizin ve Çanakkale’mizin ekonomik geleceğini konuşmak çözüm yolları üretmek ve birlikte daha büyük ekonomi inşa etmek için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Ekonomi yalnızca rakamlardan ibaret değildir. Ekonomi işçilerimizin alın teri, esnafımızın emeği, çiftçilerimizin toprağa duyduğu sevgidir. Bu toplantımızda ekonomiyi sadece bir teori değil, hayatın tam içinden bir sorun olarak ele alıyoruz. Ülkemiz ne yazık ki son yıllarda ekonomik zorluklarla karşı karşıyadır. Yüksek enflkasyon, artan işsizlik, küçülen alım gücü ve artan maliyet artışı, adalet ve hukukaun zedelenmesi hepimizi doğrudan etkileyen konulardır. Çanakkale de bu süreçten payını almakta üreticimiz, sanayicimiz ve esnafımız ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Ancak bizler güçlü bir ekonomi için umudumuzu kaybetmeden, ortak akılla, dayanışma içinde çözüm üretmek zorundayız. Bugünkü buluşmamızın da temel amacı budur” ifadelerini kullandı.
İlk seçim Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar başlangıcı olacak
Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ise gerçekleştirdiği konuşmasında ekonomik sorunlara değinerek “Sandık ne zaman vatandaşın önüne gelirse gelsin ki bunu bir an önce gelmesi gerektiğini her yerde başta Genel Başkanımız Özgür Özel olmak üzere hepimiz ifade ediyoruz. O sandık geldiğinde milletin iradesi sandık açıldığında ortaya çıkacak ve bunun Cumhuriyet Halk Partisi İktidarının başlangıcı olacağını biliyoruz. Dolayısı ile bugün burada yaptığımız bu toplantıyı da bir seçim çalışması olarak değil, çünkü sandık gelecek ama ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Fakat sandık geldikten sonraki dönem için bir hazırlık çalışması olarak bu toplantıları yapıyoruz. Ne kast ediyoruz burada? Biz iktidara geleceğine inanan kadrolar olarak ben Hazine ve Maliye Bakanı olacağım. Biz o koltuklara oturduğumuzda neyin nasıl yapılması gerektiğinin hazırlığını yapıyoruz. Yani ‘Evet arkadaşlar ne yapacağız?’ sorusunu sormamak için bu hazırlıkları yapıyoruz. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisinin bir taraftan parti politikası, ama aynı zamanda hükümet politikasını da hazırlıyoruz. Bizim buradaki çalışmalarımız bu çerçevede gerçekleşecek. Şimdiye kadar 20 üzerinde ili dolaştık, önümüzdeki ay Osmaniye ve Hatay bölgesinde olacağız. Gittiğimiz illerin iş dünyasını, emek örgütlerini ve sivil toplumun bizden beklentisini, o bölgenin sorunlarının, ihtiyaçlarının tespit edilmesi gibi konuları çalışıyoruz. Çanakkale’de de sizlerle buluşmamızın nedeni Kobilerin, çiftçilerin sizlerin görüşlerini alıp Çanakkale için bir rapor hazırlıyoruz. Bölge için spesifik hazırlıklarımızı yapmak için bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan toplantıda Çanakkale İl insanları, STK ve dernek yetkilileri katılırken, iş dünyasında yaşanan sorunlar dile getirildi.