"Artık kritik ve stratejik savunma teknolojilerine ulaşmak için el kapısında bekleyen bir Türkiye yok" "Artık kritik ve stratejik savunma teknolojilerine ulaşmak için el kapısında bekleyen bir Türkiye yok"

Çanakkale’de gerçekleştirilen ve ‘turizm’ teması ile gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi İl Belediye Başkanları toplantısında bir konuşma yapan ve Çanakkale Belediyesinin turizm alanında yapacağı çalışmalara değinen  Muharrem Erkek “Gerçek anlamda bir Turizm kenti olabilmek için hızlı adımlar atıyoruz. Örneğin ulaşım altyapısına çok önem veriyoruz.   Yerel değerlerin, kimlikli binaların, yerel sanatların, el sanatların korunmasına çok önem veriyoruz. Çünkü bunlar Turizm açısından çok önemli”  dedi
Her ay farklı bir tema ile farklı bir ilde buluşan Cumhuriyet Halk Partili İl Belediye Başkanları, bu kez ‘Turizm’ teması ile Çanakkale’de buluştular. Genel Başkan Özgür Özel’in de katıldığı ve iki gün Başkanlarla bir arada olduğu toplantıya 21 İl Belediye Başkanı katıldı. Turizmin masaya yatırıldığı toplantının açılış konuşmasını ise ev sahibi Belediye Başkanı Muharrem Erkek yaptı. 

Konuşmasında Çanakkale Belediye Başkanı olarak 6 aydır yürüttüğü görev süresinde yaptığı çalışmalara değinen Muharrem Erkek “Halkçı belediyecilik sosyal belediyecilik adına, ortak projelerimizi paylaştığımız bu önemli buluşmaların ilkini Burdur'da Sayın Ali Orkun Ercengiz başkanlığında gerçekleştirmiştik. Şimdi de Çanakkale'de bir aradayız. Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. 6 ay oldu mazbatalarımızı aldık. Tüm sosyal demokrat belediye başkanlarımız gibi biz de Çanakkale'de Halkçı belediyeciliği yönetim anlayışımızın merkezine koyduk. Eğitim öğretim dönemi başladı ilkokul çocuklarımıza çok ciddi destekler veriyor beslenme çantasından kırtasiyeye kadar her alanda yanlarındayız. Üniversite öğrencilerimize haftanın 5 günü 37 bin öğrencisi bulunan  kampüslerinde  her sabah dağıttığımız sıcak çorbayla güne başlıyorlar. Onlara Burslar veriyoruz, psikolojik destekler veriyoruz. Bine  yakın gencimiz katıldığı ücretsiz KPSS desteği verdik. Çünkü onların hayatlarında çok önemli bir adım.  İhtiyaç sahibi ailelerimize her gün sıcak yemek götürüyoruz. Daha birçok yardım bütün belediyelerimizin yaptığı gibi  biz de yapıyoruz. Çünkü derinleşen ekonomik kriz,  gerçekten ciddi bir dayanışmayı gerektiriyor ve Biz bütün bu sosyal destekleri yaparken bir şeyi İlke edindik. Bütün belediye başkanlarımız gibi insan onuruna yaraşır bir şekilde bunların hepsini gerçekleştiriyoruz” dedi. 
Vizyonumuz Özgürlükleri Yaşatan Örnek Kent Olmak
Konuşmasında Stratejik plan toplantıları sonrası oluşan Çanakkale Vizyonuna da değinen Belediye Başkanı Muharrem Erkek “ Belediye başkanları olarak seçim önce Halkçı belediyecilik taahhütnamemizi imzaladık onu odalarımıza astık ve oradaki  tüm hükümleri harfiyen yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2025- 2029 stratejik planımızı mecliste kabul etmeden önce, tam 15 Paydaş toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantılara 15 farklı temada 700 alanında uzman STK temsilcisi, oda temsilcileri, özel sektörden arkadaşlarımız 700 katılımcı katıldı. Ayrıca çevrim içi online anket yoluyla da 1250 kişinin katıldığı 2 adet toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantılar sonucunda kentimizin vizyonunu belirledik. Hem misyonunu hem vizyonunu, hem temel değerlerimizi belirledik. Vizyonumuz tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini koruyan, barışı ve özgürlükleri yaşatan örnek Kent Çanakkale olarak belirlendi” dedi. 
Bugün turizmi masaya yatıracağız
İl Başkanları toplantısının konu ve önemine de değinen Belediye Başkanı Muharrem Erkek “Bugün il belediye başkanları ile yapacağımız toplantımızın teması da Turizm. Burdur'da yaptığımız ilk toplantımızın teması tarım ve hayvancılıktı.  Bu toplantılar çok önemli. Ben yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Sayın Gökhan Öz Bey'e ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Bu toplantıları gerçekleştirdikleri, bizleri bir araya getirdikleri için.  Gerçek anlamda bir Turizm kenti olabilmek için hızlı adımlar atıyoruz. Örneğin ulaşım altyapısına çok önem veriyoruz.   Yerel değerlerin, kimlikli binaların, yerel sanatların, el sanatların korunmasına çok önem veriyoruz. Çünkü bunlar Turizm açısından çok önemli.   Bir turizm kenti için atılan adımlarımıza   dikkat etmemiz gerekiyor. Bu adımların hem yerel halk için hem hemşerilerimiz için hem de beldeye, kente gelen turistler için yararlı olması gerekir. Özgün yerel işletmeler, aile işletmeleri, konaklamanın gelişmesi, kente gelen her turistin bütçesine göre konaklama imkanlarının yaratılması, gastronomi alanında yürütülen çalışmalar, daha birçok çalışma il belediye başkanları toplantımızda bugün masaya yatıracağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cuma Deren