Çanakkale’de büyük bir heyecanla beklenen Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı seçimlerinde, genç partililer yoğun bir katılım sergiledi. Seçim sonucunda Muhammed Ali Arıkan, CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları’nın yeni başkanı olarak seçildi. Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşen seçimlerde, iki isim başkanlık için yarıştı. Muhammed Ali Arıkan ve Hüseyin Ali Erdem'in aday olduğu seçimlerde, genç partililer demokrasi şölenini yaşadı. Sabah saatlerinde başlayan kongrede ilk olarak divan kurulu oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, faaliyet ve mali raporlar okundu ve oy birliği ile ibra edildi. Kongrenin ilerleyen saatlerinde adaylar söz alarak projelerini ve hedeflerini genç üyelere sundu.

İki Aday Yarıştı

CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları seçimlerine toplam 389 üye katılma hakkına sahipti. Bunlardan 178 genç, sandık başına giderek oylarını kullandı. Seçim süreci, büyük bir heyecan içinde devam etti ve saat 17.00’de oy verme işlemi sona erdi. Sandıklar açıldıktan sonra yapılan sayımda Muhammed Ali Arıkan 143 oy alarak seçimi büyük bir farkla kazandı. Rakibi Hüseyin Ali Erdem ise 35 oyda kaldı. Seçim sonuçları, partililer ve gençler tarafından coşkuyla karşılandı.

"Gençliğin Gücüne İnanıyoruz"

Küçükkuyu Belediyesi'nden öğrencilere ulaşım desteği Küçükkuyu Belediyesi'nden öğrencilere ulaşım desteği

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni başkan Muhammed Ali Arıkan bir teşekkür konuşması yaptı. Arıkan, "Bu zafer, sadece benim değil; CHP gençliğine inanan, gençliğin gücüne güvenen tüm arkadaşlarımızın zaferidir. Çanakkale’nin aydınlık yarınları için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz,"  dedi.

Çanakkale Merkez İlçe Başkanı da yaptığı açıklamada, seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini ve partinin gençlik kollarının her geçen gün daha da güçlendiğini belirtti. Başkan, "Gençlerimiz, partimizin en önemli yapı taşlarından biri. Onların bu sürece olan ilgisi ve katkıları, CHP’nin geleceği adına büyük bir umut kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Veysel Akın Salkın