Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı için Çanakkale’de olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, ikinci günde İl Başkanları ile bir araya geldi.  Hilton Hotel’de gerçekleştirilen ve 21 İl Belediye Başkanının katıldığı toplantı  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından bir konuşma yaparak başkanlara hitap eden Özgür Özel, Belediye Başkanlarına önemli mesajlar verdi. 

Genel Başkan Özel, konuşmasına yerel seçimlerdeki başarısına değinerek “31 Mart yerel seçimlerinden 47 yıl sonra 1 Parti olarak çıkmış olan Türkiye'nin kurucu Partisi 1’inci Partisi ve Bugünün de 1ci Partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 21 ilde seçilmiş olan belediye başkanlarıyla birlikteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi 4 Büyükşehir belediyemizin dışında Büyükşehir olmayan illerde 21 belediye kazandı.  Cumhuriyet Halk Partisi 7 bölgenin 81 ilin bir Partisi. Girdiği her seçimde, seçimi kazanmaya en yakın Parti ya da en güçsüz olduğu alanda da artık seçimde iddiası olan bir parti noktasına geldi. Geçmişte iktidar partisi, ‘Türkiye coğrafyasının şurasından sonra yoklar’ diyordu bu tip söylemler süreç içinde söyleyenlerin kendisini vuruyor. Cumhuriyet Halk Partisi bugün, bu salonda övünçle söyleyebiliriz ki Türkiye'nin 7 bölgesinde il Belediyesi olan tek partidir  Adalet ve Kalkınma Partisinin Ege Bölgesinde il belediyesi yoktur, büyük şehir belediyesi yoktur. Toplam 9 ilin 9’unda da Cumhuriyet Halk Partili il yada büyükşehir belediye başkanı olarak hizmet etmektedirler. 

İktidarın anahtarı 
Bu salonu çok önemsiyorum, çünkü bu salon efendim Cumhuriyet Halk Partisi büyük şehirlerde var, Cumhuriyet Halk Partisi eğitim düzeyinin yüksek olduğu yerlerde var, Cumhuriyet Halk Partisi nüfusun yüksek olduğu yerlerde daha güçlü söylemlerinin elbette bir karşılığı var ama 31 Mart’ta  siz bunu değiştirdiniz.  Büyük şehir olmayan illeri bile Cumhuriyet Halk Partisi kazandı.  Belediye başkanlarımızın cebinde, kadın başkanlarımızın  çantalarında birer anahtar var.  Bu anahtar belediyelerin kapılarının ya da kasasının altın anahtarı değil, Cumhuriyet Halk Partisinin gelecekteki iktidarının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin, Cumhuriyetin 2. Yüz yılında girecekleri ilk seçimlerdeki  iktidarının anahtarıdır. 

Yoksulluğu yok etme telaşında olan yönetim anlayışımız var
Zira Büyükşehir belediyesi olmayan, 700 bin nüfusun bazılarının çok altında olduğu, geçmiş zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisinin oyunun düşük olduğu, Milletvekili çıkaramadığı şimdi önemli adımları attığımız iller. Dönüp bakıldığında Cumhuriyet Halk Partisinin devleti nasıl yönetildiği noktasında, hizmet için kapısına gidildiğinde güler yüzlü, açık kapıların olduğu, kayırmacılığın olmadığı, parti üyeliğinin sorgulanmadığı, yoksulu siyasi parti tercihine göre, ya da mahallesinde çıkan oy sonucuna göre hizmet etmeyen, yoksulluğu yok etme telaşında olan  yönetim anlayışının cisimleştiği kişiler, bu salondaki 21 tane İl Belediye Başkanlarımızdır. 

Toplantılar tecrübe kazandırıyor
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkanları toplandıklarında bir turistlik geziye gider gibi değil, çalışmaya geliyorlar. Ayda bir toplanıyorsunuz ve  çok önemli bir gündemle çalışıyorsunuz, sunumlar alıyorsunuz deneyimlerinizi aktarıyor, tecrübeleri paylaşıyorsunuz.  Projelerde  ortaklaşıyorsunuz ve buradan ilinize giderken, benzer özellikler içeren 20 farklı ilin deneyimini ve projelerini öğrenmiş olarak, vizyonunuza vizyon katmış ve daha motive olarak dönüyorsunuz.  Onun için bu toplantıları çok önemsiyorum. Mustafa Kemal Atatürk,   100 yıl önce darma dağın olan bir toplumdan, ilk önce toplanarak, kongreler yaparak kurtuluş savaşı için rıza üreterek, fikirler alarak bu ülke önce düşman işgalinden kurtarmış,  sonra bir devlet kurmuş sonra kurumlar kurmuş. Ardından padişahlıktan uzak, parlamentonun yönettiği, farklı fikirlerin kıyasıya çarpıştığı ama en sonunda doğruda buluşulan bir anlayıştan geliyoruz. 100 sene önce bu ülkeye kurum ve kurumsallaşmayı getiren Cumhuriyet Halk Partisi, aynı çalışma yöntemi ile demokrasiye inanarak, istişareye inanarak bir kez daha  kurumsallıktan kişiselliğe dönmüş, büyük kurumların kapatıldığı ya da işlevsizleştirildiği, her şeyin bir kişinin bilip işleri bu noktaya getirdiği  bir süreçten biz yine bildiğimiz gibi ve birbirimize güvenerek 2. Yüz yılda önce kurtuluşu sonra kuruluşu hep birlikte gerçekleştireceğiz. 

Liderlik örneği ile güven verdiniz
Sizler israf etmeyen tasarruf eden, kibir değil tevazu gösteren,  milletin parasını sadece millet için harcayan, iktidarın yalnız bıraktığı yoksulların yanında duran, milleti unutan iktidara sosyal belediyecilik dersi veren yol arkadaşlarımızsınız. Pandemi gösterdi ki panik halinde kimse ne yapacağını bilemezken Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Belediye Başkanları yukarıdan ne talimat gelecek, mutlaka bir şeyler yaparlar bekleyelim görelim derken sizler her biriniz o günkü belediye başkanlarımız, o pandemi sürecinde inisiyatif alarak terzileri toplayıp maske diktirmeye başlayan, dokuma fabrikalarını maske fabrikalarına dönüştüren, sokağa çıkamadığı için çalışmayanların var olduğunu bilip onları evinde yemek ulaştıran, erzak ulaştıran çalışamayan meslek gruplarını görüp onlara destek veren, ödenemeyen borçları kapatan ve pandemi sırasında ya Merkezi yönetimden bir şey beklemek yerine yerelde inisiyatif kullanmanın ne kadar kritik olduğunu gösteren anlayış Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği anlayışıdır. Güdüm önemlidir merkezin yerele yapacağı katkılar ya da vereceği talimatlar kıymetlidir. Ama bunun yerelde bir yerel Lider olduğu ve o yerel liderin sorunlar ortaya çıktığında buna yerelden ilk reaksiyonu veren ve orada liderlik eden önderlik eden ve güven veren kişi olduğunu Sizler gösterdiniz” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Cuma Deren