İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, kent genelinde atıkların ayrı ayrı toplanması için önemli adımlar atılıyor. Bu çalışmaların merkezinde ise yenilenen Mobil Atık Getirme Merkezleri yer alıyor. Çanakkale Belediyesi, yıpranmış ve eskiyen Mobil Atık Getirme Merkezlerini yenileyerek vatandaşlara daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, Cevatpaşa Mahallesi’nde bulunan Rotary Park ve Kaya Sokak’taki eskiyen atık merkezleri yenilenerek kullanıma açıldı. Yenilenen merkezler, atıkların ayrıştırılması ve geri kazanılması konusunda hemşehrilerin katkısını artırmayı hedefliyor.

Kağıttan Plastiğe, Pilden Metale Her Türlü Atık Ayrı Toplanıyor

Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE) Çanakkale’de köylünün bulduğu 109 yıllık top mermileri böyle imha edildi (TIKLA İZLE)

Çanakkale genelinde yaygınlaştırılan Mobil Atık Getirme Merkezleri, 5 ayrı bölmeden oluşuyor ve farklı atık türlerinin ayrıştırılmasını sağlıyor. Bu bölmeler şu şekilde sıralanıyor: kağıt/karton/pet, cam, metal, plastik ve pil atıkları. Atıkların doğru bir şekilde ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması, çevresel sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Çanakkale Belediyesi, yalnızca altyapı çalışmaları ile sınırlı kalmayarak, atıkların geri kazanılması konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli bilinçlendirme faaliyetlerine de devam ediyor. 

Çanakkale Belediyesi’nin sıfır atık projeleri, çevreye duyarlı kent politikasının önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. Bu çalışmalar, geri dönüşümün yaygınlaştırılması ve çevre kirliliğinin azaltılması açısından büyük katkılar sağlıyor. 

Muhabir: Ogün İnal