Çan İlçesinin  kaderinin değiştiği ve tarihin yeniden yazıldığı kurtuluşun 102. Yıldönümü  İlçede törenle kutlandı. Çan Belediyesi tarafından Çan2Termik sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikleri gün boyu devam etti.  Etkinliklerin finalinde ise ünlü sanatçı İlyas Yalçıntaş sahne aldı. Müzik kariyerine bir televizyon yarışmasında seslendirdiği "İncir" bestesiyle adım atmış ve kısa sürede geniş bir hayran kitlesi kazanan İlyas Yalçıntaş, önceki akşam Çan’da Çanakkaleli hayranları ile buluştu.

Çan Otogar Meydanı’nda gerçekleştirile konsere saatler kala binlerce kişi  alanı doldurarak ünlü sanatçının sahneye çıkmasını bekledi. Gecenin finalinde sahneye çıkan Yalçıntaş, seslendirdiği eserleri ile hayranlarını mest etti. Ün kazandığı ‘İncir’ şarkısını seslendirdiği esnada sahneden inerek seyircilerin arasına giren ünlü sanatçı şarkıyı hayranları ile birlikte seslendirdi.  Gecenin sonunda Belediye Başkanı Harun Arslan, sahneye çıkarak İlyas Yalçıntaş’a çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti.

Çanakkaleli Didem’den büyük başarı Çanakkaleli Didem’den büyük başarı

Konserin son anlarında ise yapılan havai fişek gösterisi ile kurtuluşun 102. Yıldönümü büyük bir coşku ile taçlandırılmış oldu.

Muhabir: Cuma Deren