Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle önümüzdeki 2 saatlik periyotta bu bölgelerde yağışların etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Hangi İlçeler Etkilenecek?

Yağışlardan etkilenmesi beklenen yerler arasında Çanakkale’nin Lapseki ve Biga ilçeleri, Balıkesir’in Gönen, Erdek, Marmara, Manyas ve Bandırma ilçeleri, Bursa’nın Karacabey, Mudanya ve Gemlik ilçeleri ile Yalova genelinde yerel kuvvetli sağanak yağışlar öngörülüyor.

Çanakkale’de hava birden soğudu! Çanakkale’de hava birden soğudu!

Olası Olumsuzluklara Karşı Uyarılar

Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi hava olaylarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği için sürücülerin de dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Tedbirli Olunmalı

Bu yağışların, bölgedeki günlük hayatı olumsuz etkileme potansiyeli taşıdığı ve özellikle alçak kesimlerde yaşayan vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbir alması gerektiği belirtildi. Yetkililer, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması ve hava durumuna ilişkin güncel bilgilendirmelerin takip edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi