Oy birliği ile feshine karar verilen madde ile ilgili  konuşan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, alanın Çanakkale Belediyesi  Kent  Lokantası yapılacağını belirtti.

Her geçen gün artan ekonomik zorluklar nedeni ile İstanbul başta olmak üzere özellikle büyük şehirlerde Belediyeler tarafından işletilen kent lokantaları yoğun  talep oluştururken, durumu olmayan vatandaşlar daha uygun fiyatlara yemek yiyebiliyor.  Son yıllarda özellikle İstanbul Büyükşehir Kent Lokantasındaki fiyatlar büyük dikkat çekmişti. Eylül ayı Belediye Meclisinde de  gündem arasında yer alan Tüm Bel-Sen’e ait  Çanakkale şubesi tahsisi taşınmazın kiracılık yetkisinin kaldırılması maddesi görüşülürken konu Çanakkale Belediye Çalışanları sosyal Tesislerinden açıldı. Belediye Başkanı Muharrem Erkek, buradaki yetkinin kaldırılmasının nedeni  buranın Kent Lokantası yapılabilmesi olduğunu dile getirdi.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı resmen duyuruldu AK Parti Çanakkale İl Başkanı resmen duyuruldu

Çanakkale Belediyesi Kent Lokantası Yapılacak

Tüzüklerinde restoran, kafeterya gibi iş yeri açma  yetkileri bulunmadığı için 2018 yılında Çanakkale Belediyesi ile bir sözleşme imzalayarak, alt kiracılık oluşturmuş ve  alanda kafeterya oluşturulmuştu. Verilen kiralama yetkisinin kaldırılması hususunda bir karar olmasına  için Eylül Ayı Belediye Meclisinin gündemine gelen sözleşmenin iptali maddesi  ile ilgili söz alan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tesisin altı ve üstünün ayrılarak kent lokantasına dönüştürüleceğini belirterek “ Bu yeri biliyorsunuz Avcılar kulübünün arka tarafında, Belediye çalışanları Sosyal Tesisi üst katta sendikalar da var. Ama alt katla ve  üst katı ayırıyoruz.  Alt kat belediyenin tasarrufuna geçiyor ve Orayı da Çanakkale Belediyesi Kent Lokantası olarak planlamayı düşünüyoruz” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından gündeme getirilen sözleşme iptali ile ilgili meclis üyelerinin oy çokluğu ile aldığı kararda sözleşmenin feshine karar verildi.  Böylece Çanakkale Belediyesi Kent Lokantası oluşturma yolunda ilk adım da atılmış oldu.

Muhabir: Cuma Deren