Çanakkale'de hafta sonu beklenen hava durumu, şehir sakinlerine sürpriz yağışlar getirecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, 6 Eylül Cuma günü, genel olarak az bulutlu bir hava gözlemlenecek. Çanakkale genelinde sıcaklıklar 21 ila 35 derece arasında olacak. Ayvacık'ta 17 ila 34 derece, Bayramiç'te 18 ila 36 derece, Biga'da 18 ila 33 derece, Bozcaada'da ise 22 ila 29 derece arasında değişen sıcaklıklar bekleniyor.

 Ancak 7 Eylül Cumartesi günü, bölgede gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Çanakkale'de sıcaklıklar 22 ila 32 derece arasında değişecek ve şehir genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ayvacık'ta 18 ila 30 derece arasında değişen hava sıcaklıkları gök gürültüsü eşliğinde sağanak yağışlarla birlikte gelecek. Bayramiç, Biga ve Lapseki gibi diğer bölgelerde de yağış etkisini sürdürecek. Bayramiç'te sıcaklıklar 19 ila 32 derece arasında seyrederken, Biga'da 18 ila 30 derece ve Lapseki'de ise 20 ila 33 derece sıcaklık bekleniyor.

 Pazar günü ise yağışlar zayıflayarak yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak. Çanakkale'de hava sıcaklığı 22 ila 31 derece arasında, Ayvacık'ta ise 17 ila 29 derece arasında olacak. Bayramiç'te yağışlar yer yer devam ederken sıcaklıklar 18 ila 31 derece arasında seyredecek. Biga'da sağanak yağışlar pazar günü boyunca devam ederken sıcaklık 18 ila 29 derece arasında olacak.

 Haftanın ilerleyen günlerinde ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre,  Çanakkale genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. 9 ve 10 Eylül'de sıcaklıkların 20 ila 32 derece arasında değişmesi bekleniyor. Hafta boyunca, yağışlı günlerin ardından, daha serin ve bulutlu bir hava Çanakkale halkını karşılayacak. Gökçeada, Ezine, Gelibolu gibi diğer bölgelerde de benzer hava koşulları bekleniyor.

Çanakkale’nin motosikletli belediye başkanı (VİDEO) Çanakkale’nin motosikletli belediye başkanı (VİDEO)

Saaas

Asasxas

Muhabir: Ogün İnal