Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi içerisinde yapımı devam etmekte olan ve 2024-2025 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedeflenen 1052 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun altyapı ihtiyaçlarının görüşüleceği planlama ve değerlendirme toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, DSİ 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel Altay, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Dağlar ve ilgili kurumların müdürleri katıldı.

90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı 90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı

Toplantıda; öğrenci yurdunda şu ana kadar yapılan çalışmalar, tefriş planlama, su ve kanalizasyon şebeke yeterliliği, enerji besleme, gaz tedarik, haberleşme ve internet ile ulaşım durumu gibi konularda yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Öğrenci yurdunun 2024-2025 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için gerekli çalışmaların hızlıca bitirilmesi talimatının veren Vali İlhami Aktaş, kentte öğrenim gören öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi konularda herhangi bir sorun yaşamamaları için tüm kurumların iyi bir koordinasyon içine çalışması gerektiğine belirtti. Toplantı, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi