12 maçta 10 galibiyet alarak finale çıkan Çanakkalespor, finalde Lapsekispor'u yenerek tarihinde önemli bir başarı elde etti. Play Off turunda Arslancaspor'u 1-0 yenerek finale yükselen Çanakkalespor, finalde Lapsekispor ile karşılaştı. Zorlu mücadelede üstün bir performans sergileyen Çanakkalespor, finalin tek golünü Osman Yıldırım ile buldu ve maçı 1-0 kazanarak şampiyon oldu. Final maçını Süper Lig hakemi Erkan Özdamar yönetti. Yoğun sıcağa rağmen gerçekleşen maçı, Çanakkale ve Lapseki taraftarları ile Biga'dan gelen vatandaşlar ilgiyle takip etti. Lapsekispor'un uzun yıllardır kırılamayan final şanssızlığını kıramadığı maçta, Çanakkalespor'un golcü oyuncusu Osman Yıldırım'ın 48. dakikada attığı gol, şampiyonluğu getirdi. Oynanan final maçının ardından şampiyon olan Çanakkale temsilcisine İlyas Bayram stadında düzenlenen törenle kupası verildi. Amatör Spor Kolüpleri Başkanı Firuz Erdil tarafından kupa takım kaptanına verildi.  Muhteşem finalin ardından bir açıklama yapanı  1966 Çanakkalespor Kulübü Başkanı Erkan Turan, ampiyonluğu Çanakkale halkına armağan ettiklerini belirterek “Futbolcuları vermiş oldukları bu mücadeleleri için kutluyorum.  Bu şampiyonluğumuz Çanakkale Halkına hediye olsun. Bu takımın yeri, hedefi  buralar değil ve bu daha başlangıç.  Bu takım muhakkak profesyonel ligi görecektir” dedi. 

Çanakkalespor Teknik Direktörü  Kahraman Sönmez  ise yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“12 Maçta 10 galibiyetle zirveye kadar geldik. Çanakkalespor büyük camia inşallah iyi yeterlere gelecektir.  Biz de Çanakkaleliyiz ve bu şehirde doğduk, büyüdük.  Bu şampiyonluk da tüm Çanakkale halkına armağan olsun”

Galatasaray ve Beşiktaş'ın rakibi Ajax, Fortuna Sittard'ı farklı yendi Galatasaray ve Beşiktaş'ın rakibi Ajax, Fortuna Sittard'ı farklı yendi

Muhabir: Veysel Akın Salkın