Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde bu yıl ekilen susamlar kapsül verdi. Şehrin en önemli tarım bölgelerinden biri olan Bayramiç’te, son yıllarda üretiminde artış gösterilen susamlar bu yıl da ekilmesinin ardından kapsül vermeye başladı.

Çanakkale tarımında yüzyıllardır önemli bir yeri olan ve Bayramiç ilçesinin bereketli topraklarında yetişerek Mahreç Coğrafi işaretli Bayramiç Tahin Helvasının hammaddesi olan susam, bu kez modern tarım teknikleriyle üretimi sağlanıyor. Verdiği çiçekle bal üretimine de destek olan susam, sanayide, yağ oluşmasında, tahin ve helva yapımı gibi çok geniş bir kullanım alanına sahip.  Geçmişten günümüze Çanakkale’nin tarımında önemli bir yere sahip olan susamda, çiçekler açıldı.

İbrahim Çobanoğlu, üretimle ilgili paylaşım yaptı

 İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Bayramiç’in tescilli ürününün bu yıl da boy vermesiyle, kendi sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı Çanakkale’de 'Gaziler Günü' törenle kutlandı

“Dünyanın en eski, İlçemizin en kadim bitkilerinden susamlarımızda ilk kapsüller oluştu. Çiçeklenme devam ediyor. Susamlar kışa enerji depoluyor, çiçeklerinden arılarımız bal devşiriyor. Güzel coğrafyamız yaz güneşinin tadını çıkarıyor”

Muhabir: Veysel Akın Salkın