Eserleri ile Çanakkale’nin eksik yanlarını tamamlıyor (VİDEO) Eserleri ile Çanakkale’nin eksik yanlarını tamamlıyor (VİDEO)

Yazdığı kitaplarla Çanakkale’de bir çok anlamlı  çalışmaya imza atan Yazar Ahmet Kaşıkçı, yayınladığı son eseri  ‘Kültür Kuşları’ kitabında Çanakkale’de iz bırakan ve halen çalışmalarına devam eden güçlü kadınları kaleme aldı.  Kitabında yer verdiği kahramanları bu kez düzenlediği bir etkinlikle bir araya getiren  Kaşıkçı, hem onure etti hem de kitabının kahramanlarının kaynaşmasını sağladı.  Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen buluşmaya Kepez Belediye Başkan Vekili Eda Yıldırım, Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş, Meclis Üyesi Orhan Yıldırım, Kitapta hikayesine yer verilen başarılı kadınlar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Geleneksel el sanatları atölyelerinin ve sanatçıların eserlerinin sergilendiği atölyelerin de yer aldığı buluşmada, kahramanlar hem kendilerini hem de sanatlarını tanıttılar.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programın devamında ise tanıtım programına geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından program Duo Lions  müzik dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisinin ardından Yazar Ahmet Kaşıkçı kısa bir konuşma yaparak hem kitabı hakkında bilgiler verdi hem de kitabı yazarken ilham aldığı kişileri tanıttı. Konuşmaların ardından Programın Onur Konuğu Ayşe Tural da bir konuşma yaptı. Öğretmen , TV Programcısı aynı zamanda şair ve yazar olan Ayşe Tural, Yazar Ahmet Kaşıkçı’ya teşekkür etti. Kültür Kuşları Buluşması ödüllerin takdim edilmesi ve imza töreninin ardından sona erdi.   

Muhabir: Cuma Deren