Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre, Çanakkale ve çevresinde önümüzdeki hafta hava koşullarında önemli değişiklikler bekleniyor. Çanakkale Merkez, Ayvacık, Bozcaada gibi sahil bölgelerinde ise genellikle parçalı bulutlu ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Çanakkale'de AK Parti'nin 9 ilçe başkanı belirlendi Çanakkale'de AK Parti'nin 9 ilçe başkanı belirlendi

E1

Sıcaklıklar, gündüz 20°C civarında seyrederken, gece sıcaklıkları 9°C ile 15°C arasında değişiyor. Özellikle Çanakkale'nin iki ilçesi Biga ve Çan ilçelerinde hafta boyunca sağanak yağışlar etkili olacak.  Biga ve Çan ilçelerinde 25 Ekim Cuma ve 26 Ekim Cumartesi günlerinde sağanak yağışlar etkili olacak. 

E2

Sıcaklık Durumu ve Hava Koşulları
Hafta boyunca Çanakkale genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Özellikle hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri güneşli havanın hakim olması, sıcaklıkların az bulutlu havalarda 22°C'ye kadar yükselmesi öngörülüyor. Bayramiç, Ezine, Lapseki gibi iç kesimlerde ise gece ve sabah saatlerinde puslu hava etkili olacak. Gece sıcaklıklarının özellikle iç kesimlerde 5°C’ye kadar düşmesi bekleniyor. Bunun yanında çiftçiler için tarım alanlarında dikkatli olunması, zira sabah erken saatlerde oluşacak soğuk havaya karşı önlemler alınması öneriliyor.
W1W2

Muhabir: Murat Yüksel