Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlıGümüşçay Belediyesi aldığı bir kararla  Toplu Konut Projesini iptal etti, konut yapılacak proje  yeni müstakil villa alanına dönüştürülecek.

 Belediye Başkanı Hasan Kırım, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Daha önceki belediye başkanının toplu konut projesi olarak açıkladığı bir yer vardı. Bizim kendi yerimizdi orasını imara açmışlardı. Biz o Toplu Konut projesine hiçbir şekilde insanların başvurmadığını gördük. Zaten projede daha yeni başında olduğu için biz bu projeden vazgeçtik. Oranın bulunduğu kısma Toplu Konut değil de müstakil olarak arsa 400 metrekareden çıkartıp, 2,5 kat vererek müstakil villalar yer imkanı sağlayarak villalar yaptırmayı düşünüyoruz. Alan kişiler tarafından. Bunun içinde çok güzel bir uygulama yapacağız.”dedi.

90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı 90 yaşındaki üç kadından uzun ömrün sırrı

Projeye ilişkin detayları da paylaşan Başkan Kırım, sözlerine şunları ekledi: “Bunun için de şöyle bir durum var. Mesela her şeyini yaptık, altyapısını yaptık bitirdik. Bitirdikten sonraki süreçte 5 sene içinde binayı dikmeniz gerekiyor alan kişi. Dikmediğiniz takdirde yani bu insanlar buradan değer kazansın ben alayım tutayım rant sağlayayım ben bunun peşinde değilim. Bir an önce orasını sit alanına çevirip sit alanı yapmak istiyorum. 5 sene içerisinde birisine satarım o aldığı kişi mesela iki sene geçmiştir 3 sene içerisinde ev yapmak zorunda olduğunu bilsin diye öyle bir projeye imza atacağız.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: Coşkun Balcı