Çanakkale İl Genel Meclisinde Önceki dönem Çanakkale İl Genel Meclisi Çanakkale’de birçok arazi ve oteli satışa çıkartmıştı. Satışa karar verilen yerlerden birisi de Assos, Sivrice Koyu’nda bulunan bir arazi olmuştu. Ancak satış kararı bir buçuk yıl önceden alınan arazinin şimdi satışa çıkması merak konusu oldu. Kamuoyunda geniş yankı bulan ve soruları da beraberinde getiren arazi ile ilgili merak edilenleri soru önergesi haline getiren İYİ Parti İl Genel Meclis Üyeleri, soruları da İl genel meclisine sundular.

2023 yılında Çanakkale İl Genel Meclisi tarafından satışa çıkartılan ancak satılamayan Assos, Sivrice Koyu’nda arazi yeniden satışa çıkarılınca akıllara bir çok sor işareti getirmişti. Vatandaşların ve kamuoyunun merak ettiği soruları ise İYİ Parti İl Genel Meclis Üyeleri  Murat Çağlayan ve Yakup Uzun, soru önergesi ile muhataplarına yöneltildi. Ekim Ayı İl Genel Meclisi birinci oturumda verilen soru önergesi ile ilgili söz alan ve soruların ivedilikle yanıtlanmasını istediklerini dile getiren İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlayan, “Çanakkale’de görev yapan basın mensupları ve medya kuruluşları bu konunun  sayfalarında ve sitelerinde haberleştirilerek  Kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda  bizlerin sesi olmuşlardır.  Bu bağlamda sesimize kulak veren basın kuruluşlarına teşekkür etmek istiyorum.  İYİ Parti grubu olarak Çanakkale halkının bize tevcih ettiği ve cesaret verdiği  görev doğrultusunda vatandaşların sesi olmak ve  sorgulamak, öncelikle kamu yararını gözeten çalışmalar yaparak Çanakkale ve Çanakkalelinin hakkını ve hukukunu koruyabilmek adına buradayız.  Bu soru önergemizi de  bu doğrultuda vermiş bulunuyoruz” dedi.

Çanakkale'de yoğunluktan randevu veremiyorlar Çanakkale'de yoğunluktan randevu veremiyorlar

İYİ Parti Grubu tarafından verilen soru önergesinde satış çıkarılan Sivrice Koyu ile ilgili şu sorular yer aldı; Hangi tarihteki encümen kararı ile satışa çıkarılmıştır? Burasının satılma amacı nedir? Satış gerçekleşirse, satış bedeli ne niçin ve nerde kullanılacaktır? Bu satışın kamu için ne gibi bir faydası var? Satış yetkisi geçmiş dönemde 2023 Mart ayında olmasına rağmen neden şimdi satışa çıkıyor?

İYİ Parti İl Genel Meclis Üyeleri Murat Çağlayan ve Yakup Uzun, imzası ile meclise sunulan soruların nasıl cevaplandırılacağı ilgili de merak konusu.

Muhabir: Cuma Deren