Okçuluk Erkek Milli Takımı, yarı finalde ev sahibi Fransa'ya beraberlik atışları sonucunda merkeze yakın ok farkıyla 5-4 mağlup olarak bronz madalya maçına çıktı. Okçuluk Erkek Milli Takımı Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve  Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşuyor.

Milli takımımızdaki sporcu Ulaş Berkim Tümer ise Çanakkaleli.

Ulaş Berkim Tümer kimdir?

Çanakkale Gelibolu'da 2002 yılında doğan Ulaş Berkim Tümer, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Antrenörlük ve Rekreasyon Bölümü'nde eğitimini sürdürmektedir.

Memur bir ailenin çocuğu olan Tümer, 9 yaşında Gelibolu'da okçuluğa başladı. Athletes 976 Berkim Tumer 17134441883827 yaşındayken okçuluğa olan ilgisi nedeniyle antrenmanlara katılmak isteyen Tümer, antrenörler tarafından "Çelimsiz ve zayıfsın. Biraz daha büyü ve kilo al." denilerek geri çevrildi. Ancak iki yıl sonra tekrar şansını denedi ve bu kez okçuluk kulübüne kabul edildi.

Boğaz Gazetesi Haber 2024 07 30T134737.159

Spora başladıktan bir yıl sonra miniklerde Türkiye şampiyonu oldu. Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok dereceler elde eden Tümer, 2017 yılında ilk kez milli formayı giydi. 2020 yılında A takımına seçilerek milli okçu Mete Gazoz ile çalışmaya başladı.

Berlin'de 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda takım finaline yükselen Türkiye ekibiyle birlikte Olimpiyat bileti aldı. Ekim 2023'te dünya sıralamasında ilk 40 içine girdi.

Galatasaray ile Gaziantep FK 11. randevuda Galatasaray ile Gaziantep FK 11. randevuda

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan Okçuluk Erkek Milli Takımı, üçüncülük maçında Çin'i 6-2 yenerek bronz madalya kazandı. Böylece Okçuluk Erkek Milli Takımı, tarihinde ilk kez olimpiyatlarda madalya kazanmış oldu.

Kaynak: Haber Merkezi