Fenerbahçe hazırlıklarını sürdürdü Fenerbahçe hazırlıklarını sürdürdü

Bu yılın son organizasyonu olan ve  40 ülkeden 140 sporcunun katıldığı Serbest Dalış Dünya Şampiyonası Yunanistan’da gerçekleştiriliyor. 8 kişilik milli takım sporcuları arasında Çanakkaleli Birgül Erken de yer aldı.

Kariyerine bir çok rekor sığdıran Erken , Yunanistan’da düzenlenen dünya şampiyonasına paletsiz kategoride katıldı. 36 metreye dalış yaparak 34 metre ile kendisine ait olan Türkiye rekorunu kıran Birgül Erken, bu derecesi ile dünya sıralamasında ülkemize bronz madalya kazandırdı.

Türk bayrağını dalgalandırmak büyük bir onur
Birgül Erken, derecesi ile branşında madalya kazanan ilk ve tek Türk sporcu oldu.  Bronz madalyaya uzanan başarıları ile ilgili bir açıklama yapan Milli Sporcu Birgül Erken “Tüm sezonun yorgunluğu ve sağlık sorunlarına, değişen hava koşullarına rağmen,  ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Elimizden gelenin en iyisi ile rekor kırmayı başardık. Ülkemize hayırlı olsun.   Bu yılın son organizasyonu  olan bu prestijli şampiyonada dünyanın 40 farklı ülkeden 140 sporcu yarışıyor.  Bu önemli organizasyonda bronz madalya kazanmayı başardım çok mutluyum.  Türk Bayrağımızı kürsüden dalgalandıracağım. Bunun heyecanı içindeyim.  Bu onur benim için en değerli" dedi. 

Rekorunu kız çocuklarına armağan etti 
Derecesi ile rekor kıran Birgül Erken, zaferini de kız çocuklarına armağan ederek “ Gençlere, özellikle de Türkiye'nin güçlü kadınlarına, yeni yetişen kız çocuklarına bu rekorum armağan olsun. Ayrıca bir öğretmen olarak da yürüdüğüm yolda iyi izler bırakmaya çalışarak öğrencilerime de ilham verebilmeyi ümit ediyorum. Elbette ki en önce sevgili oğlum Ege'ye ithaf ediyorum bu anlamlı ve onurlu rekorumu. Çok fazla zorluğu aştık. Bu noktada, sudaki mücadeleye gelinceye kadar olan zorlukları aşarken, beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi