Gastronomi Dünyası için önemli bir buluşma Gastronomi Dünyası için önemli bir buluşma

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, iş arayanlar, engelliler, öğrenciler ve dezavantajlı gruplara yönelik düzenlediği mesleki gelişim eğitimleri devam ediyor. Gelecekte meslek sahibi olacak olan   öğrencilere yönelik gerçekleştirilen eğitim çalışmaları kapsamında Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine ‘Ben De Varım’ projesi kapsamında eğitimlerin verildiği bir etkinlik düzenlendi. 
2023-2024 Eğitim Öğretim yılında öğrencilere, eğitim öğretim kurumlarının dışında da kendilerini ispatlayacak alan ve ortam yaratmaları, yaşadıkları yerlerin kültürel değerlerini tanıyarak bu değerlere sahip çıkmalarını sağlamak, grup ve takım ruhuyla hareket edip, paylaşmayı, eğlenmeyi, fark etmeyi, başarmayı öğrenerek, hem dış dünyayı hem de kendilerini tanımalarını ve keşfetmelerini sağlayacak etkinlikler düzenlemek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm illerde hayata geçirilen ‘Ben De Varım’ projesi kapsamında Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine iş arama teknikleri ve beden dili konularında eğitim verildi. 

Çanakkale İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Yasin Sezgin tarafından ‘Yerel İstihdamda Ben De Varım’ Projesi kapsamında Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine yönelik iş arama teknikleri ve beden dili eğitimi verildi. Okuldan mezun olduklarında iş aramak için yapılan çalışmalar ve mülakatlarda sergilemeleri gereken beden dili ile ilgili öğrencilere bilgiler verildi.  Eğitim sonunda Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü  Mehmet Uğur Yavuz da öğrencilerle bir araya gelerek  eğitim ve meslek hayatlarıyla ilgili sohbet etti.

Muhabir: Cuma Deren