Çanakkale’nin Biga ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini boğarak öldürerek hafriyat alanına gömen tutuklu sanık F.Y, olaydan 6 ay önce eşinin oturduğu evi yaktığı ortaya çıktı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede F.Y hakkında zincirleme şekilde yakarak mala zarar verme’ suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde 16 Şubat’ta meydana gelen olayda iddiaya göre, F.Y (32) boşanma aşamasındaki eşi S.G Lapseki’deki evinin önüne gelerek konuşmak istedi. F.Y, S.G evinin önünden otomobille alarak Lapseki’den Biga istikametine doğru yola çıktı. Bu sırada F.Y ve S.G tartışmaya başladı. Tartışma sonucunda F.Y, S.G iple boğarak öldürüp, cesedini Biga’nın Çavuşköy Mahallesi mevkisinde bir hafriyat alanına gömdü. S.G'den haber alamayan ailesi ise durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Yapılan detaylı çalışma sonucunda S.G Lapseki’den bir araca binip, F.Y ile birlikte ilçeden ayrıldığı belirlendi. Bunun üzerine polis ekipleri tarafından F.Y ile ona yardım ettiği ileri sürülen kardeşi Y.Y gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden F.Y, boşanma aşamasındaki eşi S.G cansız bedenini gömdüğü bölgeye gösterdi. Polis ekipleri sabah saat 07.00 sıralarında Çavuşköy Mahallesi’ndeki hafriyat alanından S.G cansız bedenini buldu. Gözaltına alınan F.Y ve kardeşi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen F.Y ve kardeşi Y.Y çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

19 yaşındaki genç traktör altında can verdi 19 yaşındaki genç traktör altında can verdi

Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamlayıp iddianame hazırladı. İfadeler ve toplanan deliller ışığında savcı, sanıklar F.Y ’tasarlayarak eşe karşı öldürme’, kardeşi F.Y ise ’tasarlayarak yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Kaynak: İHA