TCG Anadolu ile birlikte 15 savaş gemisi boğazdan geçti (VİDEO) TCG Anadolu ile birlikte 15 savaş gemisi boğazdan geçti (VİDEO)

Çanakkale’de balıkçılık faaliyetleri yürüten Almina Balıkçılık’ın sahibi Sami Karayel, örnek bir davranışa öncü oldu. Karayel, Cuma Pazarı girişindeki tezgahında, pazara gelen şehit ailelerine ücretsiz balık veriyor.

Çanakkale’de deniz ürünleri alanında faaliyet gösteren  Almina Balıkçılık, yaklaşık iki yıl önce örnek bir sosyal sorumluluk projesi –uygulamasını hayata geçirdi. Kentte yaşayan Şehit ailelerine vefa borcunun yanı sıra ailelere destek olmak amacı ile Sami Karayel tarafından başlatılan şehit ailelerine ücretsiz balık uygulamnası devam ediyor.  Vefanın ve dayanışmanın örneğini sergileyen Karayel,  Cuma Pazarına gelen Şehit Ailelerine ücretsiz balık vererek destek oluyor
Onlar Bize Emanet
Almina Balıkçılık’ın sahibi Sami Karayel, iki yıldır sğrdğrdüğü sosyal sorumluluk projesi ile ilgili yaptığı açıklamada   “Bizim şehitlerimiz başımızın tacı, onlar bu vatan için canlarını feda etti. Şehit aileleri de aynı şekilde başımızın tacıdır. Anneleri annemiz, babaları babamız. Şehitlerimiz bu topraklarda özgürce yaşamamızın yegane sebebi, bu yüzden onların geride bıraktıkları ailelerine her yerde öncelik sağlamalıyız. Maddi durumu yerinde olmayan şehit yakınlarımıza böyle bir kolaylık yapmak istedik” dedi. 

Uygulama Sınırlı Kalmamalı 

Karayel, bu uygulamanın yalnızca kendi işletmesiyle sınırlı kalmaması gerektiğini dile getirerek, tüm esnafa çağrıda bulundu. "Bu uygulamayı tüm esnafın yapmasını rica ediyoruz" diyen Karayel, dayanışma ağının genişlemesini ve özellikle dar gelirli şehit yakınlarına yönelik yardımların yaygınlaşmasını arzu ettiğini ifade etti.

Muhabir: Cuma Deren